Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η κυβέρνηση Ομπάμα φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο



Από τον επόμενο μήνα, η κυβέρνηση Ομπάμα σχεδιάζει να θέσει σε ισχύ ένα πρόγραμμα χαρτογράφησης του ανθρώπινου εγκεφάλου που θα διαρκέσει σχεδόν μία δεκαετία.


Όπως αναφέρουν οι New York Times, το πρόγραμμα θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ενώ θα βοηθήσει στην κατανόηση των νόσων Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, ώστε να αναπτυχθούν αποτελεσματικές θεραπείες. 

Το ελπιδοφόρο project που θα ωφελήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, θα επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσει το πολύπλοκο σύστημα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Το δύσκολο αυτό σχέδιο θα το στηρίξει, ο ερευνητικός οργανισμός DARPA καθώς και εκπρόσωποι των Google, Microsoft και Qualcomm. «Μπορεί με τη σωστή διαχείριση του προγράμματος, οι ερευνητές να μπορούν να αναπτύξουν νέες τεχνικές ώστε ο εγκέφαλός μας να διατηρείται νέος», δήλωσε εκπρόσωπος του ομολογουμένως φιλόδοξου project.

Βέβαια, ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς μία ενδεχόμενη αποκρυπτογράφηση θα μπορούσε να ανοίξει και τον δρόμο της απόλυτης χειραγώγησης. 
http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-kivernisi-ompama-filodoksi-na-xartografisi-ton-an8ropino-egefalo

1 σχόλιο:

  1. TELIKA O ANTHROPOS DEN MPORH NA DH THN SYNEXEIA
    THS ZOHS DHLADH TON THANATO PANTA THA EINAI
    DOYLOS TOY EAYTOYTOY KAI THS SKIAS TOY POY TON
    AKOLOYTHI SYNEXEIA.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή