Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία αντιμνημονιακής κυβέρνησης



Το διακύβευμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βγει ο ελληνικός λαός από την φτωχοποίηση δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Σάμου, ο κ. Γιώργος Σταθάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κ.Ο του τομέα Ανάπτυξης .

Δημιουργία αντιμνημονιακής κυβέρνησης



«Στο επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προσπάθεια δημιουργίας άμεσα μιας αντιμνημονιακής Κυβέρνησης που θα δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας κατά της φτώχιας σε συνθήκες κατά τις οποίες η ανεργία ,η ανθρωπιστική φτωχοποίηση ενός σημαντικού μέρους των ελλήνων και η ανθρωπιστική κρίση έχει φτάσει σε ακραία φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον κατώτατο μισθό και τα χαράτσια τόνισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει και παραμένει στο ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα που ήταν πριν τις εκλογές ενώ το χαράτσι της ΔΕΗ θα ενσωματωθεί σε ένα ενιαίο φόρο που θα επιβάλλεται σε όσους διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Αναδιανομή φορολογικών βαρών υπέρ την ασθενέστερων

Όσον αφορά στο φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος είπε ότι αυτό θα κατατεθεί ολοκληρωμένα την προσεχή Δευτέρα και θα προωθήσει την αναδιανομή των φορολογικών βαρών υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και σε βάρος των πιο ευκατάστατων που και εν μέσω της κρίσης έχουν φορολογική ασυλία. Αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου ο κ. Σταθάκης μίλησε σε ένα πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την ομιλία του με θέμα την ελληνική κρίση και τους τρόπους διεξόδου από αυτή.

Προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε αναφέρονται στην προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας αλλάζοντας πλήρως την οικονομική πολιτική, με σταθεροποίηση των δημοσίων δαπανών , τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού με αναδιανομή των φορολογικών βαρών και ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής ατζέντας η οποία θα κινητοποιήσει εγχώριους επενδυτικούς πόρους προκειμένου μέσα από την κεντρική ιδέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας να διαμορφωθεί το πλαίσιο για την έξοδο από την ύφεση.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου