Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Άταφη γυναίκα εδώ και τρεις μέρες λόγω ανέχειας



Πριν από τρεις ημέρες έχασε την μάχη με τον καρκίνο μια 62χρονη γυναίκα. Η ωμή αλήθεια, βέβαια, είναι ότι λόγω οικονομικής ανέχειας δεν κατάφερε ποτέ να δώσει αυτή την «μάχη». Σήμερα, τρεις μέρες αργότερα παραμένει άταφη στο νεκροταφείο Σχιστού, καθώς ούτε η ίδια αλλά ούτε και οι συγγενείς της έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα της ταφής. Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου.


Όπως τονίζει ο κ. Κανάκης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, «ο μόνος τρόπος να ταφεί αυτή η γυναίκα είναι να απευθυνθούν οι Γιατροί του Κόσμου στον εισαγγελέα για να λάβει την απόφαση της δωρεάν ταφής». Όπως αναφέρει ο ίδιος η γυναίκα εκείνη στο τελευταίο στάδιο της αρρώστιας της είχε επισκεφθεί το πολυϊατρείο των ΓτΚ στο Πέραμα.

Οι ΓτΚ έμαθαν για τον θάνατο της γυναίκας από τους οικείους της, και στην συνέχεια απευθύνθηκαν στον Δήμο για να της χορηγηθεί βεβαίωση απορίας. Ο Δήμος, όμως, έκρινε ότι δεν μπορεί να χορηγήσει τέτοια βεβαίωση καθώς η γυναίκα είχε ήδη πεθάνει. Οι Γιατροί του Κόσμου αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα προσωπικά, και δηλώνουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να πραγματοποιηθεί η ταφή της ασθενούς τους.

Πολλοί είναι οι συγγενείς βαριά ασθενών που τους εγκαταλείπουν τις τελευταίες ώρες λόγω οικονομικής ανέχειας αυτή την περίοδο, όπως έχουν παρατηρήσει οι ΓτΚ, και όπως συνέβη και στην συγκεκριμένη περίπτωση, που δεν είναι μοναδική. Εάν κανείς είναι ασφαλισμένος ή δεν χρωστά την ασφάλισή του μπορεί να έχει την άνεση μιας ταφής. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δεν είναι τόσο αξιοπρεπή... 
http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου