Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας για Μεταλλεία χρυσού: «Τον τελευταίο λόγο τον έχει η τοπική κοινωνία»


Για «στρατηγική έντασης» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση που είχε το απόγευμα, με πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική, υποστηρίζοντας ότι «κάνει ένα κρας τεστ για να δει πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η πολιτική της καταστολής, της βίας και τρομοκρατίας».


«Θεωρώ αδιανόητο να συλλαμβάνονται πολίτες, να κακοποιούνται και να εκμαιεύεται με τη βία γενετικό υλικό χωρίς την παρουσία δικηγόρου και στην ανακριτική διαδικασία βασικό στοιχείο να είναι, αν υποστηρίζουν ή όχι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές και πολύ φοβάμαι ότι είναι επικίνδυνος αυτός ο δρόμος».

«Δεν ερχόμαστε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά… αλλά να ενώσουμε»


Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν ερχόμαστε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά», αλλά για «να ενώσουμε» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αποκομίσει «πολιτική υπεραξία», αλλά αντίθετα «να σταματήσει αυτή η εμπόλεμη κατάσταση» στη Χαλκιδική και «αυτή η καταπάτηση των δικαιωμάτων και του νομικού μας πολιτισμού», χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «διακομματική» και «υπερκομματική».

«Η ενέργεια του Σαββάτου ευνόησε τους σχεδιασμούς της στρατηγικής της έντασης»

«Τελικά, αυτή η ενέργεια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου -η τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές- ποιόν ευνόησε; Ευνόησε, αντικειμενικά, τους σχεδιασμούς της στρατηγικής της έντασης. Τους σχεδιασμούς μιας κυβέρνησης, η οποία έχει επενδύσει στην ένταση. Και στάθηκε ως αφορμή για να μετατραπεί σταδιακά η Χαλκιδική σε Λωρίδα της Γάζας. Με καταστολή με αυταρχισμό με προσαγωγές. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να αξιολογήσουμε -και να αξιολογήσει το κίνημα πρώτο- ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του», εξήγησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον τελευταίο λόγο τον έχει η τοπική κοινωνία»

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες «να υπερασπιστούν τη νομιμότητα» και να διεθνοποιήσουν και μέσω των ξένων ΜΜΕ αυτά που του ανέφεραν καθώς και να στείλουν «ολοκληρωμένο φάκελο και στο καναδικό κοινοβούλιο», ενώ πρόσθεσε ότι ο αρμόδιος υπουργός «οφείλει μια συγνώμη» και ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετά από εξαντλητικό θεσμικό διάλογο «τον τελευταίο λόγο» να τον έχει η τοπική κοινωνία.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου