Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Το ...αλάνθαστο πολιτικό κριτήριο της Ρένας Δούρου αλά ιταλικάΑπό λογικός και δεινός διαπραγματευτής, υποτακτικός των αγορών... σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ
Παρακολουθείστε τώρα το αλάνθαστο πολιτικό κριτήριο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου όσον αφορά τον Μάριο Μόντι.
12 Γενάρη 2012: Δήλωση της Ρένας Δούρου, όπου παρουσιάζεται ο Μάριο Μόντι ως εχθρός της λιτότητας
«Σήμερα ο Μάριο Μόντι, ενόψει της τριμερούς συνάντησης Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας στις 20 του μηνός, δήλωσε ότι 1ον: αντιτίθεται σε περισσότερη λιτότητα, 2ον: είναι κατά επιπλέον κυρώσεων στις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες και 3ον: ζήτησε από την ΕΚΤ μια πιο “χαλαρή στάση”. Η Ευρώπη “δεν είναι μόνο δημοσιονομική πειθαρχία” δήλωσε, ζητώντας να επικεντρωθούν οι ευρωπαϊκές προσπάθειες στην τόνωση της ανάπτυξης.
Δεν πρόκειται για κάποια καινοφανή ή αριστερή προσέγγιση αλλά για μια πρόταση κοινής λογικής, που δεν είναι καν σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί».
29 Ιούνη 2012: Δήλωση της Ρένας Δούρου, όπου χαιρετίζει τα «μαθήματα διαπραγμάτευσης» από τους Μόντι και Ραχόι στη Σύνοδο της ΕΕ
«Η χθεσινή ημέρα της ευρωσυνόδου στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως ενδεικτική του τι σημαίνει «σκληρή διαπραγμάτευση», με ξεκάθαρη τακτική και σαφείς στόχους. Η άσκηση συντονισμένης πίεσης από τους ηγέτες Ιταλίας και Ισπανίας, με τη στήριξη της Γαλλίας, ανάγκασαν τη γερμανική πλευρά να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω στην αδιαλλαξία της (…) Ισπανία και Ιταλία ανέτρεψαν την ατζέντα της Συνόδου, υποχρεώνοντας τις χώρες της Ευρωζώνης να αποδεχθούν μεγάλο τμήμα των αιτημάτων τους (…) Η χθεσινή ημέρα θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού «διαπραγματεύεσθαι».
27 Φλεβάρη 2013: Άρθρο της Ρένας Δούρου στον «Ελεύθερο Τύπο» όπου ο Μόντι χαρακτηρίζεται ως υπέρμαχος της «ακραίας δημοσιονομικής πειθαρχίας»
«Το μικρό ποσοστό που απέσπασε ο εκλεκτός μιας σχολής οικονομικής σκέψης, εκείνης της υποταγής στις αγορές και της ακραίας δημοσιονομικής πειθαρχίας, ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μιλά από μόνο του (…)»
Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Στις 12/1, ο Μόντι ήταν «λογικός» και γι’ αυτό αντιτίθενται στη λιτότητα. Στις 29 Ιούνη ήταν ο «μέγας διαπραγματευτής» ενάντια στην αδιαλλαξία και τη σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία της Μέρκελ ενώ η «Αυγή» συνέκρινε τις ...επιτυχίες του Μόντι κόντρα στη Μέρκελ με τα γκολ του Μπαλοτέλι της Εθνικής Ιταλίας στο ποδόσφαιρο κόντρα στην ομάδα της Γερμανίας… Σήμερα, ο Μόντι είναι «υποτελής» στις αγορές και την «ακραία δημοσιονομική πειθαρχία».
Εκτός του ότι η «διεθνολόγος» του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει επικίνδυνα τις περίφημες δηλώσεις Τσίπρα για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι, και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, το σημαντικότερο είναι ότι: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός πλαισίου, με τον καπιταλισμό και την ΕΕ. Η πολιτική του είναι γραμμή διαχείρισης του συστήματος... 
http://www.902.gr/eidisi/apopseissholia/10577/alanthasto-politiko-kritirio-tis-renas-doyroy-ala-italika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου