Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Σχέδιο Εξαφανίζω μια Πόλη!Τα γεγονότα τρέχουν,τα νέα το ίδιο μόνο οι υπεύθυνοι πάνε σε ρυθμό…ρελαντί!Το απόγευμα που το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στην δημοσιότητα το σχέδιο Αθηνά καθόμασταν στο γραφείο όλη η παρέα του Onairnews. 

Xρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά να πάρουμε την πρώτη εικόνα τι ακριβώς γίνεται με το ΤΕΙ Μεσολογγίου ,το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και το τμήμα ΤΕΙ στην Ναύπακτο.Το πιο εύκολο ήταν το τμήμα Ναυπάκτου που ξεκάθαρα έλεγε οτι το μεταφέρουν Αρτα όπως και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.Διαβάζοντας τις καρτέλες με το σχέδιο κάτι δεν μας κόλλαγε για το ΤΕΙ.Αρχίσαμε τηλέφωνα με ανθρώπους που έχουν παραπάνω γνώσεις και κάποιοι απο αυτούς δεν το είχαν διαβάσει ακόμη.Μια περιγραφή του σχεδίου αρκούσε να μας πούν με μια λέξη οτι το σχεδιο αυτο ειναι η καταδίκη του ΤΕΙ. 

Η πρώτη αντίδραση όταν καταλάβαμε τι θα γίνει ήταν πως πρέπει να το χειριστούμε σαν είδηση.Δεν σκεφτήκαμε ούτε μια στιγμή να μεταφέρουμε ψέμματα στον κόσμο που μας διαβάζει αλλά ούτε και να αφήσουμε τον κόσμο να πιστεύει κάποιες φωνές που μίλαγαν για 7000 χιλιάδες φοιτητές στην Πόλη του Μεσολογγίου. 

Ημασταν το μόνο σάιτ, όπως και ένα μπλόκ ακόμη ,που γράψαμε οτι το σχέδιο ΑΘΗΝΑ θα καταστρέψει το ΤΕΙ.Υπήρχαν άλλοι που ή δεν διάβασαν το σχέδιο ή το διάβασαν και δεν το καταλάβαν ή εξυπηρετούν συμφέροντα και έγραφαν οτι σώθηκε η Πόλη με το σχέδιο Αθηνά. 

Ετοιμάσαμε τις καρτέλες του σχεδίου,γράψαμε το κείμενο και κολλήσαμε στο τίτλο.Ο τίτλος είναι το άλφα και το ωμέγα σε ένα άρθρο πόσο άλλωστε σε μια τόσο σοβαρή είδηση. 

Τελικά αποφασίσαμε…ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ…για όσους δεν ξέρουν το σχέδιο Ξένιος Διας είναι η επιχείρηση της αστυνομίας που σαρώνει περιοχές απο λαθρομετανάστες. 

Ετσι έγινε και στο ΤΕΙ με το σχέδιο…σάρωσαν και εξαφανίζουν το ΤΕΙ. 

Στις 14 Φεβρουαρίου γράψαμε οτι στην τελική μορφή του σχεδίου που θα βγεί την Πέμπτη για το ΤΕΙ Μεσολογγίου τελικά θα μείνουν μόνο δύο τμήματα και τα πάντα πλέον πάνε στην Πάτρα.Σε τηλεφωνικές συνομιλίες μας έλεγαν οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και οτι ολα είναι under control! 

Χθές μια μέρα πριν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πόλης του Μεσολογγίου ενάντια στο σχέδιο Αθηνά κάποιος το “σφύριξε” πως τελικά θα γίνει αυτό που εμείς είχαμε γράψει πριν απο 13 μέρες.Επεσαν απο τα σύννεφα γιατί όλοι πίστευαν οτι τα πάντα είναι ελεγχόμενα και δεν ξέρω ίσως πίστευαν ότι και οι βουλευτές του νομού θα βοηθούσαν έστω και την τελευταία στιγμή,έστω και μια φορά αυτή την πόλη. 

Το λέμε αυτό γιατί αυτοί οι εκλεγμένοι απο τους πολίτες του νομού Αιτωλοακαρνανίας δεν βοήθησαν ποτέ αυτήν την Ιερή Πόλη!Το μόνο που ξέρουν είναι να έρχονται στις εορτές των Βαίων,να βγάζουν λόγους και να τρώνε τσιπούρες και αυγοτάραχα. 

Παραδείγματα? Πολλά.Εκαναν οτι μπορούσαν να πάει το Εφετείο στο Αγρινιο.Εκαναν οτι μπορούσαν να υποβαθμίσουν το νοσοκομείο Μεσολογγίου και παράλληλα να φτιάξουν καινούργιο στο Αγρίνιο.Εκαναν οτι μπορούσαν αν βοηθήσουν να μην πειραχτεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. 

Για το ΤΕΙ Μεσολογγίου?…ΤΙΠΟΤΑ.Για το νοσοκομείο?…ΤΙΠΟΤΑ. Σχέδιο Εξαφανίζω μια πόλη λοιπόν! 

Είναι κρίμα για μια πόλη με την Ιστορία που κουβαλάει στην πλάτη της να έχει τέτοια αντιμετώπιση.Απο την άλλη χαίρομαι τους κατοίκους του Αγρινίου αλλά και τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν την εξουσία που τρέχουν για το καλό της πόλης τους και των κατοίκων της. 

Δεν ξεχνάω την χρονιά που Δήμαρχος στο Αγρίνιο χτύπησε το χέρι στο γραφείο και έστειλε μήνυμα σε όλους τους βουλευτές του νομού οτι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη του. 

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου πλησιάζουν οι Εορτές Εξόδου του Μεσολογγίου.Για άλλη μια φορά θα καλέσουν τους πολιτικούς ,θα τους ταίσουν τσιπούρες και αυγοτάραχα και όλα μια χαρά.Ετσι έπραξαν και άλλες χρονιές παρόλο που ποτέ δεν έκαναν τίποτα καλό για αυτή την πόλη. 

Το σχέδιο Αθηνά είναι το τελειωτικό χτύπημα για αυτή την πόλη μιας και δεν έχει εργοστάσια και μονάδες παραγωγής για μπορεί να αντέξει οικονομικά.Σε λίγα χρόνια αυτή η πόλη θα ερημώσει και όπως πολύ πετυχημένα είπε κάποιος «τα παιδιά μας θα έρχονται στο Μεσολόγγι μόνο για να μας θάψουν» 

Είναι κρίμα στην πόλη που είναι θαμμένα τα Ιερά οστά αυτών που ξεκίνησαν την Επανάσταση και ελευθέρωσαν την Ελλάδα απο τον Τουρκικό ζυγό να μην έχει ανθρώπους που να την προστατέψουν απο την εξαφάνιση της αλλά το αντίθετο…να την πατούν την πόλη αυτή μέχρι να την εξαφανίσουν! 

Καληνύχτα Ιερά Πόλη Μεσολογγίου. 
www.onairnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου