Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αχαΐα: Στο «πόδι» όλη η Αιγιάλεια για το σχέδιο «Αθηνά» - Απέκλεισαν την Εθνική Οδό



Αποφασισμένοι να εντείνουν ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα τους είναι οι κάτοικοι, οι φορείς και οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αιγίου, αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν πάρει πίσω ολοκληρωτικά το σχέδιο «Αθηνά», που όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «σφαγιάζει» την εκπαίδευση και την περιοχή της Αιγιάλειας γενικότερα.

Το πρωί, το πρωί χιλιάδες Αιγιαλείς συμμετείχαν στο δυναμικό και με μαζικότητα συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε αρχικά στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο κέντρο του Αιγίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, όπου εκεί οι συμμετέχοντες, απέκλεισαν το εθνικό οδικό δίκτυο για περισσότερη από μία ώρα.

Λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κατευθύνθηκαν στην Εθνική οδό και η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα διεκόπη. Ο Εμπορικός Σύλλογος στο πλαίσιο της σημερινή διαμαρτυρίας απηύθυνε κάλεσμα στους εμπόρους και έτσι κανένα κατάστημα δεν άνοιξε, με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης οι δικηγόροι απείχαν από τα καθήκοντα τους, ενώ με απόφαση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, ο οποίος βρέθηκε αρχικά στην πλατεία, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι κληρικοί.




Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: patrastimes


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου