Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πεπόνης καλεί τους ταμίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια

Νέο «μέτωπο» ανοίγει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος κάλεσε τους ταμίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να δώσουν εξηγήσεις για τα υπέρογκα δάνεια των κομμάτων, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν...απλήρωτα
 Ο Πεπόνης καλεί τους ταμίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια
.
Στις 18 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν ενώπιον του κ. Πεπόνη ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, καθώς και ο πρώην γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Μενέλαος Δασκαλάκης, στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας για τη δανειοδότηση των κομμάτων την περίοδο 2000-2011.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο θέμα», τα δύο κόμματα δανείστηκαν αθροιστικά 253,1 εκατ. ευρώ, προσφέροντας ως εγγύηση μελλοντικές επιδοτήσεις από τον Προϋπολογισμό.
Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον «ξενοδόχο»-λαό που μειώνοντας τα εκλογικά τους ποσοστά, «έκοψε» πρακτικά και το ετήσιο χαρτζιλίκι τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τους τόκους των δανείων.
Όπως είναι φυσικό, η κλήτευση των δύο πρώην διευθυντών έχει σπείρει τον πανικό στη συγκυβέρνηση, η οποία παρακολουθεί ανήσυχη τις εξελίξεις, φοβούμενη τον πολιτικό αντίκτυπο που θα δημιουργήσει ο νέος μπελάς...δια χειρός Πεπόνη.
Αν μάλιστα ισχύουν αυτά που αναφέρει το Reuters, ότι δηλαδή στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ενδέχεται να εξεταστούν ακόμα και για εγκλήματα κατά του κράτους, τότε μάλλον έρχονται δύσκολες μέρες για τους «εθνοσωτήρες».
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/278418/o-peponis-kalei-toys-tamies-nd-pasok-gia-ta-daneia#ixzz2KYak17fl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου