Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Συμπεράσμα: Ναι, υπάρχει "μαφία σκουπιδιών" στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ (φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής). Ντοκουμέντο 23.




Ο όρος <<μαφία των σκουπιδιών>> πρωτοχρησιμοποιήθηκε  από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σε μια απόπειρα προπαγανδιστικής συσκότισης και παραπληροφόρησης, κάνοντας ένα πακέτο μικροσυμφέροντα, συνδικαλιστικές και λαϊκές αντιδράσεις και πολιτικές διαφωνίες, με αντικειμενικό σκοπό να αποκρύψει τόσο τις κοστοβόρες και αντιπεριβαλλοντικές επιλογές του στην Διαχείριση των  Απορριμμάτων, όσο και την αντιδημοκρατική και αντιθεσμική μεθόδευση αυτών των επιλογών του.
Στην συνέχεια, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, την σκυτάλη του όρου <<μαφία σκουπιδιών>> την πήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής Ι. Σγουρός. Μάλιστα, είχε το θράσος να ¨παίξει¨ την σχετική δήλωση Σγουρού στην  ηλεκτρονική της σελίδα η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ( ναυαρχίδα στα ΜΜΕ του Ομίλου Μπόμπολα), την στιγμή που τον χώρο και τα αντικείμενα του μόνου ΧΑΔΑ Αττικής τα λυμαίνονται με την πλήρη υποστήριξη του εκάστοτε Διευθυντηρίου (Ε.Ε.) του ΕΔΣΝΑ (πρώην ΕΣΔΚΝΑ) Εταιρείες του Ομίλου και με αδιαφανείς διαδικασίες (π.χ. ασυμβασιοποίητες εργασίες). Μετά το σχετικό κράξιμο από το Οδόφραγμα, μάζεψαν την επικοινωνιακή τους πατάτα και  το μεν ΕΘΝΟΣ κατέβασε την ανάρτησή του (υπάρχει, όμως,  στην google), ο δε Σγουρός … σφύριξε, δήθεν, αδιάφορα… και συμμαζεύτηκε!
Παρόλα αυτά, ο Σγουρός ξαναχρησιμοποίησε τον όρο μια-δυο φορές, περιορίζοντας, όμως, το εννοιακό του περιεχόμενο. Τώρα, ξεφεύγει από την γενικότητα της καταγγελίας και με τρόπο έμμεσο φωτογραφίζει ως <<μαφία σκουπιδιών>> … συνδικαλιστές και εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Αττικής.
Το γεγονός αυτό θα καταγραφόταν σαν ένα από τα πολλά – συνηθισμένα, άλλωστε, στα πολιτικά μας ήθη - προπαγανδιστικά ευρήματα που πετάει κάποιος εναντίον κάποιου άλλου για να κερδίζει επικοινωνιακά πλεονεκτήματα, αν δεν ακολουθούσε η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ (βλ. ανάρτηση Οδοφράγματος, <<Μέρος τέταρτο (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ). Υπάρχει "μαφία σκουπιδιών" στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ (φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής); Ναι, υπάρχει! Μικρή αναδρομή στην ιστορία του όρου. Ντοκουμέντο 4. http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/01/4_26.html#more).
Η εργοδοτική ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ – (ό,τι χειρότερο υπάρχει στον χώρο του συνδικαλισμού (βλ. σχετ. αναρτ. σειράς ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΩΝ) – στην ανάρτησή της αυτή μιλάει με απόλυτη καθαρότητα για συμμορία εντός του ΕΔΣΝΑ και ως, μεν, συμμορία φωτογραφίζει αντίπαλη συνδικαλιστική παράταξη (ΠΑΣΚΕ-ΕΔΣΝΑ) και σαν, δε, αρχηγό της συμμορίας, τον ηγέτη της παράταξης και επί δεκαετίες Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΔΣΝΑ (ΕΣΔΚΝΑ) και νυν μέλους της Ε.Ε. ΠΟΕ-ΟΤΑ και, τέλος, με λεκτικούς ακροβατισμούς παντρεύει τον ηγέτη της ΠΑΣΚΕ ΕΔΣΝΑ με τον ηγέτη της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ και Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο. Το ¨αστείο¨ της υπόθεσης είναι πως, οι καταγγελίες της ¨επιβεβαιώθηκαν¨ με την  πρόσφατη καταδίκη τεσσάρων υπαλλήλων του ΕΔΣΝΑ, οι οποίοι - κάποιοι εξ΄ αυτών - ήσαν μέλη της ΠΑΣΚΕ ΕΔΣΝΑ (βλ.αναρτ. Πολιτικοί φίλοι του Πάγκαλου καταδικάστηκαν με 18μηνη φυλάκιση! Μέρος εικοστό πρώτο. Οι πρώτες καταδίκες υπαλλήλων του ΕΔΣΝΑ. Καταδικάστηκαν σε 18μηνη φυλάκιση 4 υπάλληλοι πολιτικοί φίλοι της Δήμου/Πάγκαλου. Εμβόλιμο. Υπάρχει "μαφία σκουπιδιών" στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ (φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής); Ναι, υπάρχει! Μικρή αναδρομή στην ιστορία του όρου. Ντοκουμέντο 21. http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/02/18-18-4-21.html).
Με απλά λόγια, με την ανακοίνωσή της η εργοδοτική ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ προσφέροντας υλική βάση στα λεγόμενα της εργοδοσίας (Σγουρός), αποδέχεται την ύπαρξη συμμορίας στον ΕΔΣΝΑ και κατά επέκταση στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής, μόνο που την περιορίζει τόσο σε επίπεδο χρονικά (προ Σγουρού), όσο και σε επίπεδο πράξεων και προσώπων (μόνο υπάλληλοι).
Έχουμε αναδείξει με την σειρά αναρτήσεων ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ (ζήτα ετικέτα Πόλεμος), ότι πολλά συμβαίνουν στον ΕΔΣΝΑ και επί Διοίκησης Σγουρού.
Έχουμε αναδείξει με την σειρά αναρτήσεων ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ (ζήτα ετικέτα Πόλεμος), ευθύνες του πολιτικού Διευθυντηρίου του πρώην  ΕΣΔΚΝΑ και νυν  ΕΔΣΝΑ (Πρόεδρος και Ε.Ε.) για μια σειρά πράξεων και παραλείψεων – που δεν αναφέρονται στην καταγγελία της ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ. Σημειωτέον ότι, δύο πρώην Πρόεδροι, οι κύριοι Χιωτάκης και Μαστοράκος, σήμερα είναι στο πολιτικό Διευθυντήριο του ΕΔΣΝΑ σε θέσεις κλειδιά – Αντιπρόεδρος του Οργανισμού ο πρώτος και υπεύθυνος για τις τεχνικές Διευθύνσεις ο δεύτερος.
Επί πλέον, και μόνο στην καταγγελία της  ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ να μείνουμε, είναι φανερό πως οι πράξεις που καταγγέλει δεν θα μπορούσαν να γίνουν  - πόσο μάλλον να παραμείνουν ¨κρυφές¨ και ατιμώρητες - δίχως την συνεργία ¨υψηλά¨ ισταμένων.
Στο δια ταύτα, τώρα:
Ναι,  
Κι ακόμα δεν έχουμε μιλήσει για τους γνωστούς κι ¨αγνώστους¨ Διαπλεκόμενους και για τα παράκεντρα μεθόδευσης και συγκάλυψης  λεηλασίας του ΕΔΣΝΑ.
Συνεχίστε να μας παρακολουθείτε!
Διαδώστε το!
Οδόφραγμα κριτικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου