Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Προς εργαζόμενους ΕΔΣΝΑ. Ανοικτή επιστολή του Οδοφράγματος. Παράπλευρα 10.



Εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ,
Πολλοί από εσάς γνωρίζουν, αλλά σιωπούν φοβούμενοι την δύναμη της εργοδοτικής ΠΑΣΚΕ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ.  Πολλοί άλλοι, όμως, έχετε πέσει θύματα συστηματικής παραπληροφόρησης και αποπληροφόρησης τόσο της ΠΑΣΚΕ-ΣΥΜΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΣΝΑ όσο και της Διοίκησης.
 Το σενάριο του κλεισίματος του ΕΔΣΝΑ ή στην καλύτερη των περιπτώσεων η δραματική συρρίκνωση του, δεν είναι, δυστυχώς, ένα φανταστικό σενάριο κάποιων κινδυνολογούντων κακών, όπως σας λέει η εργοδοτική προπαγάνδα, αλλά σχέδιο που υλοποιείται συστηματικά εδώ και τρία χρόνια. Αν δεν υπήρχε η δράση της Α. ΕΝ. Κ., σε συνδυασμό βέβαια με το γεγονός πως οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί και εργολάβοι δεν τα είχαν βρει, ο ΕΔΣΝΑ θα είχε γίνει ήδη μια ΑΕ Ιδιωτικού Δικαίου των 60 το πολύ υπαλλήλων, από τον Νοέμβριο του 2011.
Σήμερα, γίνεται απόλυτα κατανοητό σε όσους έχουν έστω ένα κουκούτσι μυαλό, ότι με το προχώρημα των ΣΔΙΤ και σε συνδυασμό με τις νέες πολύχρονες παραχωρήσεις των αντικειμένων του ΕΔΣΝΑ (ΧΥΤΑ, Αποτεφρωτήρας, ΕΜΑΚ) ΟΥΤΕ η  Πύλη εισόδου του ΧΥΤΑ δεν θα παραμείνει στον ΕΔΣΝΑ. Θα την δώσουν κι αυτή στον Εργολάβο ΧΥΤΑ. 
Ο δε ΣΜΑ ήδη έχει κριθεί ¨βάρος¨ για τον ΕΔΣΝΑ, γιατί έχει κόστος 20 ευρώ τον τόνο, ενώ η συνολική διαχείριση απορριμμάτων από τον ΕΔΣΝΑ είναι 45 ευρώ ο τόνος. Μέσα από την τροϊκανή εντολή περί ισολογισμένων προϋπολογισμών, η οποία ισχύει από φέτος, αλλά και τα περιθώρια προσδοκώμενων κερδών από τους Εργολάβους, η τύχη του έχει κριθεί. Αν δεν δοθεί στον συγκεκριμένο Εργολάβο (Καούση) ως μέρος των οφειλών προς αυτόν, στη γωνία περιμένει ο Δήμος Πειραιά για να υλοποιήσει στον χώρο του ΣΜΑ τις δικές του πολιτικές Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Σε όλες τις περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ δεν χωράνε! Μην ακούτε τους επαγγελματίες εφησυχαστές σας! Σε κανέναν καταργούμενο ή συρρικνούμενο Οργανισμό  δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας. Μέσα από δω θα βρουν τους 30.000 υπαλλήλους που θα απολύσουν φέτος!
Εργαζόμενε στο ΕΔΣΝΑ,
Μην τους αφήνεις να σε οδηγήσουν στην ανεργία με πρόσκαιρα ανταλλάγματα όπως υπερωρίες, νυκτερινά και επιδόματα Ανθυγιεινών και Ευθύνης (Προϊσταμένων και Διευθυντών πάνω από ένα μήνα). Εργαζόμενοι του ΕΣΔΝΑ, όσοι δεν τα δικαιούστε, σύμφωνα με τους αντίστοιχους νόμους, θα τα επιστρέψετε όλα, έστω και την ώρα της συνταξιοδότησης, και, ίσως, έντοκα!
Αντιστάσου!
Επειδή, το όχημα που θα επικαλεστούν ο Σγουρός – το έχει επικαλεστεί πολλές φορές έμμεσα όταν αναφέρεται είτε στο χρέος, είτε στις προηγούμενες Διοικήσεις - είναι η ¨κακοδιαχείριση¨ και τα λοιπά περί διαφθοράς.
Επειδή, ήδη υπάρχουν πορίσματα ελέγχων και καταγγελίες, που φαίνεται πως ¨αναπαύονται¨ σε συρτάρια ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ξεπουλήματος του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΔΣΝΑ από τον Σγουρό
Και,
Επειδή, ήδη συνάδελφοί σας, απλοί εργαζόμενοι, καταδικάστηκαν για ¨ασήμαντον αφορμήν¨ σε 18μηνη φυλάκιση, ενώ οι από πάνω ΠΑΛΙ βρέθηκαν αθώοι του φόνου

Πέντε συμβουλές από το Οδόφραγμα αν κληθείτε από την Δικαιοσύνη:
1.       Πάρτε δικό σας Δικηγόρο άσχετο με τον ΕΔΣΝΑ
2.       Καταθέστε την πλήρη αλήθεια, έστω κι αν κάπου ευθύνεστε
3.       Κρατείστε ή βρείτε τα έγγραφα των υποθέσεων που είτε είστε μετέχοντες, είτε είχατε υπηρεσιακή ευθύνη (π.χ. έργα).
4.       Μην αρκεστείτε στην υπόθεση που θα ρωτηθείτε. Περιγράψτε ό,τι γνωρίζετε για όλους και για όλα, ιδιαίτερα αν υπεστήκατε πιέσεις.
5.       Όποιος μας ακούσει θα βγει κερδισμένος!
Και κάτι τελευταίο,
Επειδή κάποιοι πονηρά ταυτίζουν το Οδόφραγμα με την Α. ΕΝ. Κ. και την Γ. Α., δηλώνουμε:
Τους υποστηρίζουμε, αλλά οι δρόμοι μας διαχωρίζονται. Έτσι, καλούμε την Α. ΕΝ. Κ. να βγάλει το Οδόφραγμα από τα προτεινόμενα ιστολόγια.

 Ακούστε, καλά: κάψαμε τις βάρκες μας!

Οδόφραγμα κριτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου