Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΑΛΛΑ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑΝΚΣ

Σπαρτακος

Η ανάρτηση (Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012) από την ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ του κειμένου από το ακραία μιλιταριστικό και πολεμοκάπηλο defencenet.gr, θεωρούμενο από πολλούς Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τα δωρεάν Μ1Α1 ABRAMS, MLRS και Blackhawk» είναι μια πραγματική πρόκληση.


Απέναντι στην λαική οικογένεια που εξαιτίας της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, αδυνατεί να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της και βλέπει χιλιάδες από αυτά να υποσιτίζονται και να λιποθυμούν μέσα στις σχολικές αίθουσες. 

Απέναντι στην κοινωνία μας που εξαιτίας της άγριας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και του νέου δρόμου καταπιταλιστικής ανάπτυξης που της επιβάλλουν με το γκλομπ του Ματατζή και το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη, υφίσταται τις ατελείωτες κοινωνικές περικοπές και την παράλληλη, πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού.
 Συνέπεια: παιδικοί σταθμοί, σχολεία, νοσοκομεία κλείνουν. Στα περισσότερα σχολεία επικρατούν άθλιες συνθήκες και το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος προς εξαφάνιση, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κρυώνουν και να αδυνατούν να παρακολουθήσουν το μάθημα, ενώ οι ηρωικοί εκπαιδευτικοί δίνουν τη μάχη της μόρφωσης αντιμετωπίζοντας πρωτόγνωρα ακραίες καταστάσεις. Ενώ σχεδιάζεται η απόλυση ακόμη και εκπαιδευτικών... 
 

Οι καθηγητές της ΔΑΚΕ θα έπρεπε να ντρέπονται. Να μη μπορούν να κοιτάξουν τους μαθητές τους στα μάτια.
Γιατί ευτέλησαν τον ανυπέρβλητο ρόλο του δασκάλου και κατάντησαν απλοί κήρυκες της κυβερνητικής προπαγάνδας. Αντί να προτάξουν το καλό των μαθητών τους, των συναδέλφων τους και συνολικά του κόσμου της εργασίας πρόταξαν το κομματικό συμφέρον, την εξυπηρέτηση του κόσμου του πλούτου.
Συμβάλλουν και αυτοί στη προπαγάνδα που πλασσάρει η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά μέσα θέλοντας να μας πείσουν ότι με τα Μνημόνια του κοινωνικού και εργασιακού Μεσαίωνα, που επιβλήθηκαν και θα επιβληθούν, πλέον θα ξεπεράσουμε τα τεράστια, αξεπέραστα αδιέξοδα που προκάλεσαν και προκαλούν στη ζωή μας τα ελλείμματα και τα χρέη που προκάλεσαν τα δικά τους κέρδη, οι μίζες και η αστική ανάπτυξη της «Ισχυρής Ελλάδας», του Ευρώ και της ΟΝΕ, των Σημίτη-Καραμανλή-Παπανδρέου-Βενιζέλου, των τραπεζιτών-εργολάβων-εφοπλιστών-καναλαρχών! 


Και τώρα, ήρθε η ώρα των εξοπλισμών. Παίζουν και αυτοί, ξανά, το άθλιο, στημένο παιχνίδι του «εξ ανατολάς κινδύνου» για να δικαιολογήσουν την προμήθεια μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα τα άρματα μάχης Μ1Α1 ABRAMS, τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων MLRS και τα μέσα μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 Blackhawk που σύμφωνα με πολλούς θα συμπεριλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο ΕΜΠΑΕ, αλλά και σε ένα Δεκαετές Πρόγραμμα Εξοπλιστικών Στόχων, στο οποίο θα καταλήξει το ΣΑΜ. Αλήθεια, τα ιταλικά μεταφορικά ελικόπτερα που προπληρώθηκαν χρυσά, τι έγιναν; Θα απαντλησει κανείς;
Όμως η ΔΑΚΕ καθηγητών, λόγω της κομματικής πρόσδεσης, γνωρίζει ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ένα ολόκληρο σχέδιο ξεπουλήματος της μετοχοποιημένης κρατικής πολεμικής βιομηχανίας, προωθώντας νέους εξοπλισμούς και διεθνείς συνεργασίες-συμμαχίες με τεράστια ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, ανοίγωντας το δρόμο της κερδοφορίας και για τις ελληνικές ιδιωτικές πολεμικές βιομηχανίες. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν τη μοιρασιά της πίτας ως εξής:
•την ΕΑΒ, στην Lockheed Martin όπως είχε συμβεί και τη δεκαετία του 90 επί πρωθυπουργίας Κ.Μητσοτάκη. Στόχος ο εκσυγχρονισμός των F 16.
•τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προορίζονται για τους Κινέζους οι οποίοι μετά την Cosco εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η Κίνα άλλωστε έχει τεράστια εμπειρία στη κατασκευή πυρομαχικών ομοίου τύπου με εκείνα που χρησιμοποιούν οι στρατοί της Δύσης και πάντα, έχει ως στρατηγικό της στόχο τη διείσδυση στην ευρωπαϊκή αγορά. Ως εκ τούτου μία κατασκευαστική μονάδα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο εξυπηρετεί απόλυτα τους σχεδιασμούς της.
•η Ρωσία ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΛΒΟ, με την ελπίδα ότι έτσι θα κατορθώσει να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα του BMP. Με αυτή την ατζέντα σκοπεύει ο Σαμαράς να ταξιδέψει τους πρώτους μήνες του 2013 στις τρεις υπερδυνάμεις. Μάλιστα το σχέδιό του το έχει μοιραστεί και με τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποιοι μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει καμία αντίρρηση.
Εμείς να θυμίσουμε ότι αφενός τα μεταχειρισμένα αμερικανικά σαπάκια ΑΒΡΑΜΣ είναι γεμάτα απεμπλουτισμένο ουράνιο, απαιτούν εκατομμύρια ευρώ για να μεταφερθούν και 500 εκατ. Ευρώ για συντήρηση, την οποία φυσικά εποφθαλμιούν ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες. Επιπλέον, μερίδιο από τις νέες προμήθειες και συντηρήσεις αναμένουν οι πολεμικές βιομηχανίες π.χ. του Κόκκαλη και του Μυτιληναίου! Τέλος, ήδη άρχισε να γίνεται λόγος ξανά για τις γαλλικές φρεγάτες FREMM συνολικού κόστους 7 δις ευρώ, τελείως όμως απαραίτητες για τις ανάγκες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και την ένταση που ελλοχεύει στην Ανατολική Μεσόγειο για την οικειοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος των ενεργειακών κοιτασμάτων!
Η αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης έρχεται μέσω της στυγνής εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας, της ανακήρυξης ΑΟΖ, της μοιρασιάς των ενεργειακών κοιτασμάτων σε Αιγαίο-Κρητικό πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο, στην συμμετοχή της σε όλες τις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Για αυτό η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, σε νέο γύρο προμήθειας οπλικών συστημάτων, στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας και στην ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εφέδρων.
Το αστικό σύστημα εξουσίας απαιτεί «εθνική ενότητα»-υποταγή των εργαζόμενων στα νέα κερδοφόρα σχέδια του και «νέες θυσίες» από εργαζόμενους και νεολαία για να εξοπλίσει τον Στρατό του, που παράλληλα ετοιμάζει ως Δύναμη Καταστολής των κοινωνικών αγώνων. 
Θέλει περισσότερο και νεαρότερο κρέας στα κανόνια του, για αυτό προωθεί την στράτευση στα 18!
Όλα αυτά τα βάρβαρα, πολεμοκάπηλα, μιλιταριστικά και εθνικιστικά σχέδια τα στηρίζει και τα προπαγανδίζει η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ. 
Γιατί η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ θέλει νέους ανθρώπους νεκρούς τυλιγμένους με σημαίες και όχι νέους ανθρώπους μορφωμένους, ταγμένους στον αγώνα της ειρήνης, της ευημερίας και της κοινωνικής δημιουργίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.             6932955437      
Diktiospartakos.blogspot.com 

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/01/blog-post_897.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου