Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Στην Εντατική ο Αργυρού των Πυρήνων της Φωτιάς


Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Θριάσιου Νοσοκομείου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας από τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για τον Παναγιώτη Αργυρού ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης, ο Παναγιώτης Αργυρού, έπεσε από το επάνω κρεβάτι της «κουκέτας» μέσα στο κελί του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και στον ώμο. Αφού αρχικά έχασε τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πως η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Για το λόγο μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης του αιματώματος. Ωστόσο, λόγω έλλειψης κρεβατιού στην εντατική μονάδα του Τζάνειου ήταν η αιτία της μεταφοράς του τελικά στο Θριάσιο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Παναγιώτης Αργυρού κρατείται στο ίδιο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού με τους επίσης κατηγορουμένους του για συμμετοχή στην οργάνωση, τα αδέλφια Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλου, οι οποίοι και αντιλήφθηκαν την πτώση του από το κρεβάτι.

Τον Ιούλιο του 2011, ο Παναγιώτης Αργυρού καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε 25 χρόνια κάθειρξη για τις εκρήξεις στις οικίες των Παναγιώτη Χηνοφώτη και του ζεύγους Αρσένη-Κατσέλη καθώς και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ενώ, αυτήν την περίοδο κάθεται εκ νέου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για κατηγορίες που αφορούν τις επιθέσεις με «βομβο-δέματα» σε πρεσβείες στην Αθήνα και το εξωτερικό.
http://www.zougla.gr/greece/article/stin-entatiki-o-argirou-ton-pirinon-tis-fotias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου