Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ – ΟΤΑ


Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ – ΟΤΑ, τουλάχιστον με τη μέχρι τώρα μορφή τους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός της Θέμης Μπαλασόπουλος, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί με δράσεις πάνω στην πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα και οι εξελίξεις των επόμενων ημερών».


Όπως σημείωσε, η προσωρινή διακοπή αποφασίστηκε, ώστε να υπάρξει ανασύνταξη των δυνάμεων, προκειμένου να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, εάν υπάρξουν απολύσεις το 2013.

Παράλληλα, η ΠΟΕ- ΟΤΑ επικαλείται και έναν ακόμη λόγο για την αναστολή των κινητοποιήσεών της: τη μη σύμπλευση της ΑΔΕΔΥ στους αγώνες της. «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένοι, μαζικά, σε μέτωπο αρραγές συνέχισαν τον αγώνα τους, δείχνοντας ευαισθησία στους τομείς των παιδικών σταθμών και της καθαριότητας. Δυστυχώς, το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δεν πορεύτηκε μαζί τους, εμφανίζοντας αδυναμία να σταθεί στο ύψος των εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων. Δεν αντέδρασε ως όφειλε και όσο έπρεπε στα μέτρα της τρικομματικής συγκυβέρνησης που πλήττουν όχι μόνο τους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά έχουν τραγικές συνέπειες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις κοινωνικές υπηρεσίες που αυτή προσφέρει», τονίστηκε χαρακτηριστικά κατά τη Συνέντευξη Τύπου.

Με αφορμή προσφυγές εργαζομένων, με έκδοση προσωρινών διαταγών υπέρ αυτών, κατά τη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε πως «το μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων που προωθήθηκε με την αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αμφισβητείται στην πράξη πλέον από τη Δικαιοσύνη».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταλήγοντας σημείωσαν πως «μπορεί να μην συνεχιστούν το αμέσως προσεχές διάστημα οι απεργιακές κινητοποιήσεις, με τη μορφή που σήμερα έχουν, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί με ανασύνταξη των δυνάμεων μας, με δράσεις πάνω στην πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα και οι εξελίξεις των επόμενων ημερών».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσαν το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τους Αιρετούς, τα πολιτικά κόμματα, τις πολιτικές οργανώσεις και μέτωπα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και τους πολίτες να τις στηρίξουν «προκειμένου να ανατραπούν τα μέτρα εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας που προωθεί ακόμη και με αντιδημοκρατικούς-αντισυνταγματικούς τρόπους η τρικομματική συγκυβέρνηση».
http://www.zougla.gr/greece/article/anasteli-tis-kinitopisis-tis-i-poe--ota


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου