Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στα δικαστήρια η αναστολή εργασιών σε ΧΥΤΑ Γραμματικού


Συζητείται την Τρίτη στις 9 το πρωί, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Επιτροπής Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ για την αναστολή των εργασιών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού.


Όπως είναι γνωστό εκδόθηκε, την 18/1/2012 η έκθεση ελέγχου των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΧΥΤΑ Γραμματικού», σύμφωνα με την οποία φαίνεται να χωροθετήθηκε ο ΧΥΤΑ με πρόχειρες, άστοχες και εν τέλει «επικίνδυνες» μελέτες. Επισημαίνουν, δε, ότι θα πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά έργα και μελέτες προκειμένου να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, καθώς όπως έχουν επισημάνει οι κάτοικοι, εγκυμονούν τεράστιοι κίνδυνοι για ολόκληρη την περιοχή. Φαίνεται ότι στις αρχικές μελέτες χωροθέτησης του έργου δεν ελήφθησαν υπόψη ρέματα και σεισμικά ρήγματα, ενώ τεράστιοι είναι και οι κίνδυνοι για τον υδροφόρο ορίζοντα, για τον Ευβοϊκό κόλπο αλλά ακόμη και για τη λίμνη του Μαραθώνα.

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ, με ανακοίνωσή της, καλεί «όλους τους κατοίκους του δήμου Μαραθώνα την Τρίτη 31/1/2012 και ώρα 09.00 π.μ. στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα για να δηλώσουμε δυναμικά την αντίθεση μας σ' αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τις ζωές μας, τις ζωές των κατοίκων της Αττικής, σ΄ αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν το περιβάλλον, με αδιέξοδα, ατελή και επικίνδυνα φαραωνικά έργα προς όφελος των εργολάβων και μόνον».


Πηγή: aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου