Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στη φοροληστεία Στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, καλούν ΟΒΣΑ και ΠΑΣΕΒΕ

φωτ. οδοφρ.

Η μάχη ενάντια στη φοροληστεία, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, με θύματα τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, συνεχίζεται με νέες πρωτοβουλίες των αγωνιστικών δυνάμεων.
Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί σήμερα, 25 του Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης. Στο αγωνιστικό της κάλεσμα επισημαίνει: «με τη δύναμη που δίνουν οι αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Ανοίγοντας, παράλληλα, το δρόμο για κατακτήσεις, που θα ανακουφίσουν άμεσα τη ζωή μας».
Στην κινητοποίηση καλεί και η Επιτροπή Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, σημειώνοντας: «οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να ανεχθούμε την καταδίκη μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Δεν θα πτωχεύσουμε εμείς για να σωθούν τα χρέη του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν τρομοκρατούμαστε από την κινδυνολογία για την εκταμίευση κάθε δόσης. Τα έχουμε ξανακούσει. Οι ίδιοι που τα λένε αυτά μας οδηγούν στην καταστροφή».
Η ΟΒΣΑ σημειώνει ακόμη: «αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή όλων μας στον αγώνα, η ενίσχυση της συμμαχίας της ΠΑΣΕΒΕ - μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, είναι μονόδρομος. Συνάδελφοι, δεν ελπίζουμε σε στήριξη του αγώνα μας από τις ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι με τον αντίπαλο - συμμετέχουν σε στημένους διαλόγους, πρωτοστατούν στο να περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα των κυβερνήσεων των μονοπωλίων, παζαρεύουν τι θα χάσουμε».
Το διεκδικητικό πλαίσιο είναι το εξής:
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους για μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις ανθρώπινες. «Οχι» στις απολύσεις και στην εφεδρεία.
  • Να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις και όχι οι δανειστές τοκογλύφοι.
  • Γενικεύουμε το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια, μέχρι την πλήρη κατάργησή τους, εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια, στα μικρομάγαζα και στις βιοτεχνίες.
  • «Οχι» στη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και στην ισοπέδωση των συντάξεων.
  • Κανένας άνεργος, είτε απολύθηκε απ' τη δουλειά του είτε έκλεισε το μαγαζί ή τη βιοτεχνία του, να μη μείνει χωρίς υγεία, περίθαλψη, πρόνοια και τα αναγκαία να ζήσει την οικογένειά του.
  • Φορολόγηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με 45%.
  • Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε λαϊκή οικογένεια και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • «Οχι» στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
  • «Οχι» στη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων που παραδίδει ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο.

ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου