Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

MΠΡΑΒΟ στον Άρειο Πάγο!

 

Έντυπη Έκδοση

Αποφάσεις του Αρείου Πάγου υπέρ της μονιμοποίησης συμβασιούχων

Δικαιώθηκαν από τον Αρειο Πάγο 34 συμβασιούχοι μουσικοί του Δήμου Αθηναίων και πέντε μουσικοί της χορωδίας της ΕΡΤ, καθώς το ανώτατο δικαστήριο με δύο αποφάσεις του τάχθηκε υπέρ της μονιμοποίησής τους, αναγνωρίζοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Το σημείο-κλειδί για τη δικαίωσή τους ήταν το γεγονός ότι η πρόσληψή τους έγινε πριν από τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001, διάστημα κατά το οποίο δεν ίσχυε η απαγόρευση μονιμοποιήσεων του άρθρου 103 του Συντάγματος, αλλά νομοθετικό καθεστώς που επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Οι ανώτατοι δικαστές και για τις δύο περιπτώσεις επανέλαβαν το σκεπτικό της απόφασης-πιλότος της Ολομέλειας του ανώτατου δικαστηρίου που είχε δεχτεί ότι υπάρχει δικαίωμα δικαστικής προστασίας για συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί πριν από το 2001.
Συγκεκριμένα, το Β' τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι οι 34 μουσικοί, οι οποίοι είχαν προσληφθεί την περίοδο 1997-2000, εργάζονταν με συμβάσεις που ανανεώνονταν διαδοχικά και οι οποίες στην ουσία υπέκρυπταν σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Απέρριψε έτσι την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων. Το ίδιο κρίθηκε και για πέντε χορωδούς της χορωδίας της ΕΡΤ, οι οποίοι προσλήφθηκαν το 1993 με συμβάσεις έργου και είχαν δικαιωθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο.
Αντίθετα, δεν δικαιώθηκε μουσικός ο οποίος άρχισε να εργάζεται μετά την 1/11/2001, όταν ίσχυε δηλαδή το αναθεωρημένο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου