Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η πρόταση του ΣΥΝ για την διαχ. απορριμμάτων ...δικαιώνεται από τη ζωή!





Συλλογή των απορριμμάτων με το σύστημα «πόρτα –πόρτα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, 19:32
Ενημέρωση αναφορικά με τη μέθοδο συλλογής των στερεών αποβλήτων «από πόρτα σε πόρτα», πραγματοποίησε ο Δήμος Ευρώτα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Απιδιάς.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας της εν λόγω μεθόδου, ενώ ταυτόχρονα επισημάνθηκαν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του προγράμματος. Την επομένη, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε η διανομή των κάδων απορριμμάτων, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος.

Οι πολίτες που παρέστησαν στη συνάντηση πληροφορήθηκαν σχετικά με τη συλλογή των Αστικών Στερεών Αποβλήτων «πόρτα – πόρτα», στόχος της οποίας είναι η διαλογή στην πηγή και τα μηδενικά απόβλητα. Απώτερος σκοπός, δε, της ανωτέρω πρωτοβουλίας, είναι η προώθηση της επαναχρησιμοποίησης της ανακύκλωσης και της ανάκτησης, επιτυγχάνοντας, τελικά, τη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η βασική πρόταση είναι, να γίνεται διαλογή στο σπίτι, σε επίπεδο παραγωγής απορριμμάτων. Διαλογή στο σπίτι σημαίνει, ότι διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά στο σπίτι, σε σακούλες (το κάθε είδος σε διαφορετική σακούλα) και τα μεταφέρουμε στα σημεία που ορίζονται κάθε φορά από το Δήμο.

Ο Δήμος Ευρώτα, μαζί με 20 άλλους Δήμους της Ιταλίας, υπογράφει συμβόλαιο φιλίας με την Κοινότητα του Capannori, ενός Δήμου με τα ίδια γεωγραφικά χαρακτηριστικά του Δήμου μας.

Πρόκειται για Δήμους που διαχειρίζονται εδώ και 9 χρόνια τα απορρίμματά τους και έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία στη διαλογή και τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων, ενώ θα μας καθοδηγήσουν στην τελική αντιμετώπιση, τηρώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις της Κοινοτικής οδηγίας, εναρμονιζόμενοι με τις αρχές σεβασμού του περιβάλλοντος.

Το σύστημα συλλογής «πόρτα – πόρτα» στοχεύει στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, καθώς και τη δημιουργία ειδικών χώρων συλλογής ανακυκλώσιμων προϊόντων που τις ονομάζουμε οικολογικές νησίδες. Με το πρόγραμμα αυτό αυξάνεται η διαφοροποίηση των προϊόντων με εκλεκτικό διαχωρισμό από το σπίτι

πηγή. ΖOUGLA.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου