Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011





Δελτίο θυέλλης από τα μέτωπα του κοινωνικού-ταξικού ανταγωνισμού
Οι πολύμορφες δράσεις ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα συνεχίζονται και κλιμακώνονται στις γειτονιές. Χιλιάδες οι απλήρωτοι λογαριασμοί, τα δίκτυα αντίστασης και αλληλεγγύης χτίζονται, κομμένες συνδέσεις λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών πριν καν έρθει το χαράτσι επανασυνδέονται, κανένα σπίτι δε θα μείνει χωρίς ρεύμα.
4η μέρα κατάληψης των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στη Μεσογείων απ’ όπου ξεκινούν όλες οι εντολές διακοπής ρεύματος πανελλαδικά. Το ρεύμα στο κτίριο έχει αποσυνδεθεί με αποτέλεσμα να έχει καταρρεύσει το σύστημα τερματικών υπολογιστών στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Η κατάληψη ξεκίνησε από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά μετατρέπεται μέρα-τη-μέρα σε κοινωνική υπόθεση και υπερασπίζεται πλέον από όλο και περισσότερους αγωνιζόμενους ανθρώπους.
24η μέρα απεργίας των 400 εργατών και υπαλλήλων γραφείου του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, με κατάληψη του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, ιδιοκτησίας του βιομήχανου Μάνεση, με 2 εργοστάσια, ένα στον Ασπρόπυργο και ένα στον Βόλο, δέχτηκαν τελεσίγραφο από την εργοδοσία για 5ωρη εργασία με αντίστοιχη μείωση 40% των αποδοχών τους (εκ περιτροπής εργασία). Στο εργοστάσιο Βόλου το σωματείο συναίνεσε ενώ η γενική συνέλευση εργαζομένων στο εργοστάσιο Ασπροπύργου απέρριψε ομόφωνα τον εργοδοτικό εκβιασμό. Η εργοδοσία απάντησε στις 31 Οκτώβρη και 1η Νοέμβρη με 17 + 17 (σύνολο 34) εκδικητικές απολύσεις. Οι εργάτες προχώρησαν άμεσα σε κήρυξη απεργίας διαρκείας και κατάληψη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, απαιτώντας τόσο την απόσυρση των απολύσεων όσο και των εργοδοτικών επιδιώξεων για εκ περιτροπής εργασία. Η κοινωνική στήριξη του αγώνα τους γιγαντώνεται, τόσο με κινήσεις αλληλεγγύης όσο και με συνεισφορά τροφίμων και χρηματική ενίσχυση.
Αλληλεγγύη παντού. Επιχειρούν την υποτέλεια και τον εξανδραποδισμό μας. Αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα θα μοιραστούμε την ήττα.

οι απεργοί εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας στο εργοστάσιο ασπροπύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου