Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σε δουλεύουν όλοι φουκαρά νεοδημοκράτη!

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Συγγρού




Πολύβιος Κανές

Σε κόντρα ουσίας εξελίσσεται η εσωκομματική διαπάλη στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ του εκπροσώπου της πτέρυγας των «φιλελευθέρων» του κόμματος ,Κυριάκου Μητσοτάκη και εκείνου της σκληροπυρηνικής ομάδας της «πατριωτικής λαϊκής δεξιάς» Φαήλου Κρανιδιώτη.

Οι τόνοι ανέβηκαν από το μεσημέρι της Παρασκευής με τον δεύτερο να δημοσιοποιεί προσωπική δήλωση η οποία ελάχιστα κρύβει την αντιπάθεια του και την «ταξική» του αντίθεση με τον γόνο της οικογενείας Μητσοτάκη.

Προηγουμένως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από τα ερτζιανά του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα FM» είχε καταγγείλει την πολιτική τακτική του Φαήλου Κρανιδιώτη υπενθυμίζοντας το παρελθόν του στην Πολιτική Άνοιξη.
Πρόκειται για μία επίθεση η οποία προφανώς σαν στόχο είχε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, σύμβουλος και συνεργάτης του οποίου είναι ο γνωστός δικηγόρος και δραστήριο μέλος της οργάνωσης «Δίκτυο 21» . Είναι άλλωστε ο Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος προ καιρού βρέθηκε μεταξύ των άλλων πίσω από τις κατηγορίες προς στελέχη της ΝΔ οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν «φλώροι» και «ντιντήδες» με συγκεκριμένη και ενυπόγραφη αρθρογραφία.

Η πρώτη ομοβροντία

Η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ενδότερα των έσω της ομάδας Συμβούλων του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας άρχισε αιφνιδιαστικά το πρωί της Παρασκευής. « Έχει αγωνιστεί έως τώρα για τον Οτσαλάν και για τον Αραφάτ, αλλά απ' ότι ξέρω όχι για τη Ν.Δ.» είπε π κ. Μητσοτάκης για τον Φαήλο Κρανιδιώτη και συνέχισε « δεν μπορεί ο κ. Κρανιδιώτης να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές, ενώ σημείωσε, διαφωνώντας με τις διαγραφές, ότι η ΝΔ «κέρδισε την αυτοδυναμία όποτε συνέθετε όλες τις φωνές». Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πρόσωπο χωρίς θεσμική ιδιότητα που δεν βοηθά στην προσπάθεια της ΝΔ καθώς προκαλεί διχασμό αντί σύνθεσης στο κόμμα.

Οι «βόμβες Κρανιδιώτη»

Αργότερα ο πρόεδρος τους «Δικτύου 21» γνωστός για τις υπερπατριωτικές τους τάσεις αντεπετέθη επισημαίνοντας : «Όποιος διεκδικεί το αλάθητο να προσχωρήσει στον Καθολικισμό και να γίνει Πάπας. Είναι αλήθεια πως η δράση μου από τα 16-17 μου δεν ήταν και δεν είναι στενά κομματική» απαντά κ. Κρανιδιώτης όταν ρωτήθηκε και επιμένει πως η δράση του ήταν και είναι για την εθνικά πολιτική, την συμπαράσταση στον Κυπριακό και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στο Αρμενικό και Κουρδικό Κίνημα. Προσθέτει δε :

«Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, τη Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος. Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του» . Εγώ πάντως στις 9 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και Κώστα Καραμανλή, τον οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποιοι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται».

Σε θέσεις μάχης στη Συγγρού

Το σκηνικό όντως μυρίζει μπαρούτι στην Συγγρού ιδιαίτερα όταν προ ημερών έγινε γνωστό πώς ομάδα βουλευτών της ΝΔ αποτελούμενη από τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Ευάγγελο Αντώναρο και Κώστα Χατζηδάκη , προσήλθαν στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βρετού στη Βουλή όπου παρουσία της Βάσως Παπανδρέου συμφώνησαν σε αρχές για την υπέρβαση της πολιτικής κρίσης. Ήταν αμέσως μετά την δραματική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και την επίθεση που υπέστη ο Γ. Παπανδρέου από την Άννα Διαμαντοπούλου και την Βάσω Παπανδρέου. Δύο ημέρες αργότερα ο κ. Βρετός άφηνε να εννοηθεί πώς σε «κάποιο συρτάρι υπάρχει και κείμενο το οποίο μπορεί να ξεπαγώσει» .

«Τα Ακροδεξιά σταγονίδια και οι διαγραφές»
Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, την διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη από την ΝΔ για προφανή «παρεκτροπή φιλελεύθερου χαρακτήρα» και την διαγραφή άλλου τύπου του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Χατζηγάκης μίλησε για «ακροδεξιά σταγονίδια στη Νέα Δημοκρατία» φωτογραφίζοντας μεταξύ των άλλων και τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη. Ο κ. Καμμένος διεγράφη αν και πιστός στις αρχές της «Λαϊκής Δεξιάς» διότι καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο πόλεμος εντός της ΝΔ ωστόσο είχε αρχίσει με τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στις θέσεις του Θύμιου Λυμπερόπουλου (διαγραφέντος) και του Γιάννη Μανώλη (απομονωθέντος) καθώς και μέλη της ΟΝΝΕΔ (Κώστας Χατζής ) να παραιτούνται ή να ζητούν εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά για την ιστορική «κωλοτούμπα» και την εγκατάλειψη του αντιμνημονιακού μετώπου. Τότε , σύμφωνα με πληροφορίες συνέβη και η προσωπική κόντρα σε υψηλούς τόνους μεταξύ δύο παλιών συνεργατών και ιδεολογικά ομοτράπεζων, του Φαήλου Κρανιδιώτη και του άμεσου συνεργάτη του κ. Σαμαρά, του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Με λίγα λόγια ο πόλεμος που ενέσκηψε μεταξύ Μητσοτάκη και Κρανιδιώτη έχει παρελθόν ,παρόν και όπως φαίνεται και μέλλον.Άλλωστε η συνέχεια αναμένεται να δοθεί άμεσα και μάλιστα από τα κυριακάτικα φύλλα. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πώς οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν «στημένες» ώστε να αποκτήσει ενδιαφέρον η υπόθεση ώστε να υπάρξει συνέχεια επί της οθόνης και των κυριακάτικών πρωτοσέλιδων.

 


πηγή. Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου