Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Καταστολή και λέρες δεν έχουν πατρίδα!



Συλλήψεις-ξύλο μέσα στο Αριστοτέλειο, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου
 Εισβολή ΜΑΤ στο άσυλο

 Αγος στη Θεσσαλονίκη, άγος και στην Αθήνα (φωτ.) ΤΑ ΜΑΤ κατήργησαν και στην πράξη το άσυλο. Εκαναν έφοδο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κυνήγησαν και συνέλαβαν διαδηλωτές μέσα σε σύννεφα από χημικά. Μάταια ο πρύτανης Γ. Μυλόπουλος, αναπνέοντας με δυσκολία, τους ζητούσε να αποχωρήσουν. Πριν από τρεις μέρες είχε πει πως η Αστυνομία είχε αποδεχθεί το αίτημα να μην εισέλθει στο χώρο του ΑΠΘ χωρίς να συνεννοηθεί προηγουμένως μαζί του. Στην Αθήνα, η πορεία για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε μικρότερη συμμετοχή πολιτών σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ απουσίαζε η πολιτική ηγεσία. Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου πορεύτηκε στα χέρια φοιτητών της ΠΑΣΠ υπό τη σκέπη ανδρών των ΜΑΤ, που απέκοψαν την υπόλοιπη πορεία εν μέσω αντιδράσεων από αντιστασιακούς και φοιτητές.

πηγη. Ελευθεροτυπία







Δύο μήνες έκλεισε το κίνημα «Occupy Wall Street»

Μπαράζ συλλήψεων στη Ν. Υόρκη

Σε περισσότερες από 200 συλλήψεις προχώρησε την Πέμπτη η Αστυνομία στη Ν.Υόρκη όπου διαδηλωτές του κινήματος «Occupy Wall Street» πραγματοποίησαν δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Το απόγευμα εκατοντάδες διαδηλωτές κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης και επιχείρησαν να καταλάβουν σταθμούς του μετρό.
Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις και πρωτοφανή χρήση βίας κατά διαδηλωτών και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί για την κάλυψη της διαδήλωσης.
Νωρίτερα, το πρωί, διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Ζουκότι προς το χρηματιστήριο, η οποία όμως διακόπηκε σχεδόν αμέσως από τις δυνάμεις της τάξης.
Κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα και σε άλλες πόλεις μεταξύ των οποίων το Σικάγο, το Σιάτλ, το Σεντ Λούις, το Λος Άντζελες, η Ουάσιγκτον, το Ντένβερ και το Ντάλας.
Η χθεσινή ημέρα δράσης σηματοδοτεί δύο μήνες από την έναρξη του κινήματος, στις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

πηγη.Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου