Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Να ποιοί φταίνε για το – κατά 99 τοις εκατό - κλείσιμο του ΕΣΔΚΝΑ!



Α) Σύντομα σχόλια πάνω στην ανάρτηση που ακολουθεί
Μάθαμε ότι:
1.    Ο Βενιζέλος παίρνει πάνω του την υπόθεση και της διαχείρισης  των απορριμμάτων.
2.    Οι διαδικασίες θα είναι συνοπτικές.
3.    Ο χρονικός ορίζοντας είναι το πολύ δύο εβδομάδων.
4.    Σαν λόγοι προβάλλονται η δέσμευση της χώρας απέναντι στους δανειστές και η έλλειψη των απαιτούμενων χρημάτων για επενδύσεις στην διαχ. απορριμμάτων .
Εξ όλων αυτών συμπεραίνεται ότι, ο Βενιζέλος  θα κινηθεί στην κατεύθυνση Κουκουλόπουλου, δηλαδή θα δημιουργηθεί ΦοΔΣΑ Α.Ε. και για την Αττική. Ο ΕΣΔΚΝΑ θα πάψει να υφίσταται.
Μοναδική ελπίδα σωτηρίας παραμένει μέχρι το τέλος το, αν εκδηλώσει ο Σγουρός την «επιθυμία» του να προχωρήσει στον διαβαθμιδικό – και αν του επιτρέπουν πλέον οι συγκυρίες να το πετύχει.
Το πιθανότερο είναι οι ιδιώτες να αγοράσουν τις εγκαταστάσεις του ΕΣΔΚΝΑ και τις δραστηριότητές του,  καλύπτοντας τα χρέη του.
Β. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία (δύο ΠΑΣΚΕ συν ΠΑΜΕ) του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων:
1. Έχει σταματήσει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.
2. Έχει αποπροσανατολίσει το σύνολο των εργαζομένων.
3. Ως εργοδοτικός συνδικαλισμός ακόμα και αυτή την τελευταία ώρα (1 μ.μ. 25-11-2011) συνεχίζει να στηρίζει τις τυχοδιωκτικές πολιτικές του Χιωτάκη και της Ε.Ε., προτείνοντας το «ίδιο», το Δ.Σ. του Σωματείου, να παραμείνει ο ΕΣΔΚΝΑ ως έχει και ζητώντας από τους Δήμους εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, γεγονός που στερείται της όποιας νομιμότητας.
Γ. Την κύρια ευθύνη για τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις  και για το αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, γιατί:
1. Παρά τις έντονες προειδοποιήσεις  εδώ και έξι μήνες της Ανεξάρτητης Κίνησης πίστευαν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των παρατάξεων της πλειοψηφίας και της Διοίκησης. Αρκετοί δε από τους εργαζόμενους συμμετείχαν με τον έναν ή άλλον τρόπο στην αναπαραγωγή των συκοφαντιών κατά των προειδοποιητικών φωνών – κυρίως των  Ασημακοπούλου και Μπιζά – χαρακτηρίζοντάς τους σαν ψιθυριστές, λασπολόγους, τρομολάγνους, κινδυνολόγους κ.τ.λ.
2. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αντί να σκυλιάσει μπροστά στο ενδεχόμενο του αβέβαιου εργασιακού της μέλλοντος, λούφαξε. Στις τελευταίες ψηφοφορίες της Γενικής Συνέλευσης ενώ οι προτάσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης δεν συγκέντρωναν διψήφιο αριθμό ψήφων, οι προτάσεις της πλειοψηφίας (δύο ΠΑΣΚΕ συν ΠΑΜΕ, για να μην ξεχνιόμαστε) δεν έφταναν τις είκοσι. Οι περισσότεροι των εργαζομένων είτε δεν ψήφιζαν, είτε όλως …τυχαίως ήταν στους διαδρόμους.
3. Αρκετοί εργαζόμενοι φοβήθηκαν ή τους έταξαν μικροεξυπηρετήσεις και … κωλοτούμπιασαν! Άνευ περισσοτέρων.
4. Άφησαν τον μ έ γ ι σ τ ο κύριο Χάρδα (περαστικά στο πρόβλημα με τη μέση του … αν περνάει) με λεκτικά τερτίπια και ενωτικές αερομπουρδολογίες να τους πλανέψει τ’ αυτιά. Κοροϊδάκια ο κύριος Ζαχαρόπουλος τύποις παραμένει πρόεδρος του Σωματείου. Οι από πάνω – εμφανείς και αφανείς – έχουν παραδώσει την σκυτάλη στη ουσία στον κύριο Χάρδα με αντικειμενικό σκοπό  - λόγω πείρας - να σας καναλιτζάρει!
5. Δεν κατάλαβαν το πασηφανές: Διοίκηση και 2 -3 από τα μέλη του Σωματείου ήθελαν να λειτουργεί κανονικά ο ΕΣΔΚΝΑ για να κλείσουν εκκρεμότητες! Κι μετά ποιός είδε, ποιός απάντησε τον Γιάγκο τον λεβέντη, τον καραμπουζουκλή!
6. Να δείτε που στο τέλος θα μας πουν και μαλάκες!
Δ. Ευθύνες φέρνει και το δίδυμο Ασημακοπούλου – Μπιζά, γιατί:
1. Άφησαν να στηθεί ένας παράνομος γαλαζοπράσινος μηχανισμός μέσα στον διοικητικό μηχανισμό του ΕΣΔΚΝΑ και το κατάγγελλαν μόνο λεκτικά. Υπάλληλοι κατείχαν θέσεις έξω από την προβλεπόμενη νομιμότητα, έγιναν διώξεις υπαλλήλων με την μορφή των μετακινήσεων, δικοί τους έτρεξαν και πήραν μετατάξεις πριν ξυπνήσει η «πλέμπα», Διευθυντές μετακινούνται άνευ αιτιολόγησης, η Διεύθυνση ΣΜΑ αποστελεχοποιείται συστηματικά, Διευθυντής καλείται σε απολογία με γελοίες προφάσεις μόνο και μόνο γιατί προέχει βαθμολογικά από άλλον, άλλος Διευθυντής προς εκφοβισμό παίρνει εξώδικο για τις επιστημονικές και υπηρεσιακές του απόψεις μπράβοι με σφραγίδα αστυνομίας επιστρατεύτηκαν κ.ο.κ - κι εχτές, νάσου και το πρώτο απειλητικό τηλεφώνημα. Όλοι αυτοί βέβαια δεν ήταν ΠΑΣΚΕ ή ΠΑΜΕ. Και αντί να καταγγελθούν όλα αυτά και άλλα πολλά, στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο Περιφερειάρχη, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στη Βουλή, στις πολιτικές δυνάμεις που πρόσκειται πολιτικο-ιδεολογικά η Παράταξη και στον ΔΣΑ (ναι,στον ΔΣΑ, με πλήρη  γνώση και διαύγεια ) αναλώθηκαν σε χαρτοπόλεμο. Αποτέλεσμα η τρομοκρατία, ο φόβος και η αίσθηση της χαμένης υπόθεσης.
2.Δεν τράβηξαν ως το τέλος εντός κι εκτός Βουλής τα σκάνδαλα της Διοίκησης Χιωτάκη (π.χ. αντισταθμιστικά Αιγάλεω), με αποτέλεσμα ο μηχανισμός εκφοβισμού να χάσει κάθε μέτρο.

Γιατί δεν φταίνε οι άλλοι; Μα, οι άλλοι έκαναν τη δουλειά τους!!!
Λοιπόν, έστω και τώρα στο και δέκα πέντε των καθυστερήσεων, κυρία και κύριε του διδύμου και εργαζόμενε στον ΕΣΔΚΝΑ θα βγάλετε τα σπαθιά από τα θηκάρια; Θα πέσει καμιά ψιλή;

       Σ. Καστρώτης ... άνευ ορέξεως!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου