Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

(Στην Ελλάδα γιατί δεν κουνιέται φύλλο; Mήπως η σχέση ελληνικής ακροδεξιάς και Ρωσίας και το σφιχταγκάλιασμα των Ρώσων με το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο είναι ανασταλτικό ανάχωμα; H προβοκάτσια επί κυβέρνησης Σαμαρά στον διώκτη της Χρυσής Αυγής και τότε Υπουργό ΠΡΟΠΟ Δένδια με τους ''έκδηλους'' βασανισμούς των αναρχικών στο Βελβεντό - γεγονός το οποίο κατήγγειλε τότε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου); Γερμανία: Σχέδιο 10 σημείων για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του ρατσισμού

 



Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέζερ παρουσίασε χθες σχέδιο 10 σημείων για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του ρατσισμού, το οποίο – μεταξύ άλλων – προβλέπει τον αφοπλισμό περίπου 1.500 υπόπτων και την αυστηροποίηση των ελέγχων για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν όπλο.

Σύμφωνα με την υπουργό, «η ακροδεξιά αποτελεί τη μεγαλύτερη εξτρεμιστική απειλή για τη δημοκρατία στη Γερμανία» και πρέπει να αντιμετωπιστεί με προληπτικά και σκληρά μέτρα.

«Θέλουμε να καταστρέψουμε τα ακροδεξιά δίκτυα», δήλωσε η κυρία Φέζερ και εξήγησε ότι στο στόχαστρο μπαίνουν οικονομικές ροές από τις οποίες επωφελούνται αυτές οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών επιχειρήσεων, μουσικών φεστιβάλ και εκδηλώσεις πολεμικών τεχνών.

Επιπλέον, οι αρχές θα εργαστούν προκειμένου να αφαιρέσουν τις άδειες οπλοκατοχής από ύποπτους εξτρεμιστές, να εξαλείψουν προκλητικά σχόλια από το Διαδίκτυο και να εξουδετερώσουν τις θεωρίες συνωμοσίας.

Έμφαση θα δοθεί ακόμη στον εντοπισμό και την απομάκρυνση εξτρεμιστών οι οποίοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδίως στα σώματα ασφαλείας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει επανειλημμένα το φως της δημοσιότητας έρευνες σχετικά με εξτρεμιστικά στοιχεία στην αστυνομία και στις ένοπλες δυνάμεις.

Η κοινοβουλευτική επίτροπος για τις Ένοπλες Δυνάμεις Εύα Χεγκλ δήλωσε εξάλλου χθες ότι το 2021 υπήρξαν 252 συναφή περιστατικά «άξια αναφοράς» στον γερμανικό στρατό. Ζήτησε ταχείες δικαστικές διαδικασίες προκειμένου οι εμπλεκόμενοι να απολύονται πιο γρήγορα.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Τόμας Χάλντενβανγκ δήλωσε από την πλευρά του ότι η υπηρεσία του σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα έκθεση με αντικείμενο τους εξτρεμιστές που εργάζονται στον κρατικό μηχανισμό.

Η υπηρεσία, θύμισε, παρακολουθεί το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που υποπτεύεται για εξτρεμιστική δράση.

Ο κ. Χάλντενβενγκ αναφέρθηκε σε «μικρό αριθμό» ακροδεξιών που έχουν μεταβεί στην Ουκρανία προκειμένου να πολεμήσουν. Όπως εξήγησε, πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο για ανάλογα σχέδια αποδείχθηκαν τελικά ψευδείς.

https://www.zougla.gr/kosmos/article/germania-sxedio-10-simion-gia-tin-antimetopisi-tis-akrodeksias-ke-tou-ratsismou




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου