Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Όχι στην νέα πειθαρχική δίωξη της Αναστασίας Παπαχρίστου από το δήμαρχο Αλίμου

 



Ο δήμαρχος Αλίμου ξαναχτυπά! Μια βδομάδα πριν τις εκλογές του σωματείου, επέβαλε νέα πειθαρχική ποινή, στέρησης του μισθού ενός μήνα, στην Αναστασία Παπαχρίστου, εργαζόμενη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, μέλους του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων και επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης «ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου».

Το παράπτωμα της Αναστασίας Παπαχρίστου ήταν η ανάρτηση συνδικαλιστικής ανακοίνωσης σε προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος Αλίμου αποφάσισε ότι η ανωτέρω ανάρτηση «…αποτελεί καθεαυτή και μορφή αναξιοπρεπούς για υπάλληλο συμπεριφοράς, καθώς δεν αποτελεί συνδικαλιστική ή υπηρεσιακή διεκδίκηση, αλλά ευθεία προσωπική επίθεση και συκοφαντική, προσβλητική αναφορά σε βάρος…» του, προκειμένου να επιβάλει τη μεγαλύτερη δυνατή πειθαρχική ποινή στη συνάδελφο που έχει δεχθεί «βροχή» από απανωτές πειθαρχικές, αλλά και ποινικές, διώξεις προκειμένου να πάψει η συνδικαλιστική της δράση.

Ο δήμαρχος «διύλισε τον κώνωπα» και εξάντλησε τις λεπτομέρειες προκειμένου να αποφανθεί ότι η ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την κ. Παπαχρίστου, δεν έγινε 10 με 11, που θα μπορούσε να κάνει το διάλειμμα, αλλά στις 11:48 που έκανε!

Ισχυρίζεται (ο δήμαρχος) ότι είναι σοβαρό το παράπτωμά της γιατί «…η εργασία δεν είναι διοικητικής φύσεως, αντιθέτως ήταν παιδαγωγική…» και κατά συνέπεια «…στην επίβλεψη και ευθύνη της έχει τα βρέφη του τμήματός της…». Οπότε, γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι το διάλειμμα των συναδέλφων Παιδαγωγών το καθορίζουν οι ανάγκες της υπηρεσίας, γιατί όντως, δεν είναι εργασία διοικητικής φύσεως, και προέχει η ασφάλεια των βρεφών και η ικανοποίηση των αναγκών τους. Γνωρίζει επίσης ότι μετά από 4 ώρες συνεχούς ενασχόλησης με τα βρέφη, κάθε συνάδελφος δικαιούται να κάνει ολιγόλεπτο διάλειμμα, ακόμα και για προσωπική της ανάγκη, έχοντας εξασφαλίσει, σε συνεργασία με τις συναδέλφους, την ασφάλεια των βρεφών των οποίων έχουν την ευθύνη. Άλλωστε, στα βρεφικά τμήματα, τα βρέφη, καμιά στιγμή δεν μένουν χωρίς παρακολούθηση, αφού σε κάθε τμήμα προβλέπονται 3 παιδαγωγοί.

Κ. δήμαρχε, αντιλαμβανόμαστε γιατί στοχοποιήσατε την κ. Παπαχρίστου. Είναι φανερό ότι δυσανασχετείτε με τη δημόσια πολιτική κριτική και αξιοποιείτε τη δύναμη και το πλεονέκτημα που σας δίνει η θέση σας, για να επιβάλλετε ποινές και να σέρνετε στα δικαστήρια όσους σας στην ασκούν δημόσια.

Μπορεί να επιδιώκεται ο περιορισμός της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, με το νόμο Χατζηδάκη, όμως ό,τι και να κάνουν δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας βάλλει φίμωτρο. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσες ποινές και αν μας επιβάλλουν, όσες φορές στα δικαστήρια και αν μας σέρνουν. Οι αγωγές, οι μηνύσεις και οι πειθαρχικές ποινές και διώξεις δείχνουν την αδυναμία αυτών που θέλουν να λύνουν τα προβλήματα μ’ αυτόν τον τρόπο. Για μας αποτελούν παράσημα!

Αυτές οι πειθαρχικές ποινές και διώξεις είναι άδικες και στόχο έχουν να φιμωθούν οι τίμιες φωνές, που ανιδιοτελώς αγωνίζονται για τα προβλήματα των εργαζομένων. Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί έχουμε διαλέξει την σωστή πλευρά.


04-03-2022
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ+

http://ergasianet.gr/2022/03/04/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%84%ce%b1-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b8%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%be%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου