Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

(Εξαιρετικό)! Ζήτω οι νέες αριστερές αύρες! Μόνο αγάπη για την αριστερή αστυνομία μας

Ροσινάντε
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε χαιρετίζει με θέρμη την κατάργηση των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ) από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την οριστική απαγόρευση της χρήσης χημικών σε διαδηλώσεις, που εξαγγέλθηκε από τον μακαριστό υπουργό Αστυνομίας Ν. Τόσκα και πραγματοποιήθηκε από τη διάδοχό του Ο. Γεροβασίλη, στο πλαίσιο της συνέχειας του Κράτους.
Από τη μεριά μας δεν πρόκειται να εγγραφούμε στο στρατόπεδο του λαϊκισμού και της μικροψυχίας που δεν αναγνωρίζει το έργο της αριστερής κυβέρνησης. Την απόφασή μας αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει η χθεσινή εντελώς δικαιολογημένη επίθεση των ΜΑΤ κατά προκλητικών περιπατητών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία εγγράφεται στο πρόγραμμα μεταβατικών δράσεων που είναι απολύτως αναγκαίες στη διαδικασία του περάσματος στον σοσιαλισμό που απεργάζεται η κυβέρνηση.

Η επίθεση με χημικά άλλωστε ήταν απολύτως επιβεβλημένη, αφού παρά το παραπειστικό επιχείρημα ότι ήταν εντελώς απρόκλητη και έγινε ενώ δε συνέβαινε τίποτα, προκλήθηκε στην πραγματικότητα από τις πολεμικές ετοιμασίες των διαδηλωτών που επέστρεφαν, και οι οποίοι ακούγονται σε βίντεο που κυκλοφορούν να απειλούν τη δημόσια ειρήνη έξω από τον σταθμό των Αμπελοκήπων, με φράσεις – σοκ όπως «θα πάρουμε το μετρό ή θα το κόψουμε με τα πόδια;» και άλλα τέτοια συνθηματικά. Η επίθεση δικαιολογείται και μόνο από το γεγονός ότι τυχόν μαζική κάθοδος των διαδηλωτών στο μετρό, μπορεί να μπλόκαρε τα υπέροχα μηχανήματα που έχει τοποθετήσει εκεί το υπουργείο Μεταφορών με κονδύλια των ΕΣΠΑ και τα οποία ως γνωστόν μπορούν να δίνουν μόνο έως και ένα εισιτήριο το μισάωρο.
Εξάλλου, θα ήταν αδύνατο να μη χρησιμοποιήσει χημικά η αστυνομία στους Αμπελόκηπους, εφόσον και οι δύο αύρες της είχαν δεσμευτεί για την έφοδο στο Πολυτεχνείο, όπου εκτόξευαν πιεσμένο νερό και αέρια πιπεριού προς το κτίριο στο πλαίσιο διαδραστικής αναπαράστασης των γεγονότων του 1973 και του 1980 –δεν ξέρουμε εάν χρησιμοποιήθηκαν και εδώ κονδύλια των ΕΣΠΑ-, αλλά και του εκσυγχρονισμού της αστυνομίας, αφού σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία οι αύρες σκοτώνουν και τραυματίζουν διαδηλωτές εδώ  και χρόνια.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καταγγέλλει ευθέως όλους αυτούς τους ανεύθυνους που υποστηρίζουν ότι όλα αυτά αποτελούν πράξεις που συντελούν στον εκφασισμό της κοινωνίας, την ενίσχυση ενός παραδειγματικού κρατικού αυταρχισμού και παραβιάζουν σφόδρα τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Για εμάς, εγγύηση της προστασίας των κοινωνικών ελευθεριών αποτελεί η παρουσία της αριστεράς στην κυβέρνηση και καμία αύρα, χρήση χημικών ή διαδικασία μαζικών συλλήψεων στο σωρό δεν πρόκειται να μας αλλάξει τη γνώμη μας.
Καμία κοινωνική επαγρύπνηση για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Επαγρύπνηση όλων μην τυχόν και έρθει ο Κούλης και για την προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα. Ζήτω τα αριστερά χημικά, οι αριστερές αύρες και τα κορδόνια των αριστερών μας παπουτσιών!
Υ.Γ.: Καμία αυταπάτη και κανένα ενδιαφέρον δεν έχουμε για τυχόν απόδοση ευθυνών για τη χτεσινή φασιστική νύχτα είτε στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας είτε στα εκτελεστικά της όργανα. Η μόνη απάντηση στον κρατικό εκφασισμό θα έρθει από την κοινωνία.
http://rocinante.gr/zito-i-nees-aristeres-avres-mono-agapi-gia-tin-aristeri-astinomia-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου