Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Γιατί δεν οργανώνεται μια διαδήλωση διαμαρτυρίας για την προκλητική, απάνθρωπη δικαστική απόφαση να στείλει 10 χρόνια φυλακή μια φτωχή καθαρίστρια; - Οι χρήστες του twitter σχολιάζουν





Καταιγίδα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απάνθρωπη δικαστική απόφαση να στείλει για 10 χρόνια φυλακή μια φτωχή καθαρίστρια γιατί παρουσίασε πλαστό απολυτήριο δημοτικού ώστε να μπορέσει να αποκτήσει ένα πενιχρό μεροκάματο.

Και βρίσκουμε πολύ εύστοχη την τοποθέτηση αναγνώστρια μας, η οποία προτείνει να υπάρξει συντονισμός συλλογικοτήτων για να οργανωθεί μια διαδήλωση καταγγελίας αυτής της κτηνώδικηςπροκλητικής και απαράδεκτης δικαστικής ετυμηγορίας.


"Το να εκφράζουμε την οργή μας στον στενό μας κύκλο και μέσα από το διαδίκτυο δεν αρκεί" μας γράφει.
"Αυτή η αγανάκτησή μας πρέπει να εκφραστεί στους δρόμους" συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρχει πρόθεση από καμιά συλλογικότητα για μια τέτοια εκδήλωση διαμαρτυρίας "να την κάνουμε εμείς με καλέσματα στο διαδίκτυο", πιστεύοντας η ίδια ότι ένα τέτοιο κάλεσμα θα έχει τεράστια ανταπόκριση.
Είναι μια πρόταση που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Αν εκτιμήσουμε τις τοποθετήσεις χρηστών του twitter -κάποιες απ' αυτές παραθέτουμε παρακάτω- αυτή η παράλογη απάνθρωπη δικαστική απόφαση μόνο με τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί η ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Νομού Μαγνησίας μπορεί να σχολιαστεί:

«Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη,καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή!

Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας.

Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.
Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού.
Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει "ερμητικά κλειστά τα μάτια" μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν».

Οι χρήστες του twitter σχολιάζουν:















http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/11/10-twitter.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου