Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

"Ξέπλυνε" μαύρο χρήμα από μίζες μέσω τηλεπωλήσεων βιβλίων ο Αδωνης Γεωργιάδης;

Του Γ.Γ.

«Ο Άδωνις κάθε μήνα μου δίνει 17.000 ευρώ για να αγοράσει χρόνο στο Kontra και να κάνει πολιτικό κήρυγμα και τηλεπωλήσεις των βιβλίων του. Το έκανε και όταν υπουργός. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα. Αλλά είναι συνεπέστατος, σαν τράπεζα πληρώνει..».



Όταν δήλωνε τα παραπάνω –στα μέσα Σεπτέμβρη 2016- ο Γιώργος Κουρής καταθέτοντας στην επιτροπή της βουλής που εξέταζε την χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες, αρκετοίαναρωτηθήκαμε αν υπάρχουν τόσο λωτοφάγοι και μάλιστα σε εποχές οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που αγοράζουν την σαβουροπραμάτεια του τηλέμπορα αντιπροέδρου της Ν.Δ. (Και δεν ήταν το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο πλήρωνε ο Αδωνης Γεωργιάδης για να κάνει το τηλεμπόριο του).

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε ότι αυτή την φάμπρικα με τις τηλεπωλήσεις την είχε «ανακαλύψει» ο θεωρούμενος για πολλούς πολιτικός μέντορας του Α. Γεωργιάδη. Κωνσταντίνος Πλεύρηςαπό το τηλεοπτικό κανάλι του Καρατζάφέρη Tele city (σήμερα μετονομάστηκε σε art). Και γι’ αυτόν είχε ρθει στην δημοσιότητα μια πολύ περίεργη ιστορία αλλά κι αυτή για κάποιο «μυστήριο» λόγο την έφαγε το σκοτάδι.
Συγκεκριμένα ήταν αρχές Σεπτέμβρη του 2013 όταν στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακάλυψαν ότι το πάλε ποτέ πρωτοκλασάτο στέλεχος και ιδρυτής της φασιστικής οργάνωσης «4η Αυγούστου», Κ. Πλεύρης, «έχει διακινήσει μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο σε μια θυρίδα του οι άνδρες του ΣΔΟΕ βρήκαν και δέσμευσαν 4.000 χρυσές λίρες», όπως ανέφερε τηλεοπτικό ρεπορτάζΑπό τότε και μέχρι σήμερα ποτέ δεν μάθαμε τι κατάληξη είχε αυτή η αποκάλυψη


Επανερχόμαστε τώρα στον Αδωνη Γεωργιάδη. Λέγαμε, λοιπόν, προηγουμένως, ότι εντυπωσιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι πληρώνει κάθε μήνα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και διερωτηθήκαμε αν υπάρχει τόσος ανόητος κόσμος που αγοράζει την έντυπη σαβούρα του. 

Σήμερα όμως πιθανόν να υπάρχει μια απάντηση σ' αυτό το ερώτημα μας. Και το λέμε αυτό γιατί όμως διαβάζουμε σε Κυριακάτικη εφημερίδα υπάρχει κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis που μας λέει ότι ο Αδωνης με τις τηλεπωλήσεις του -οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθούν- είχε βρει τον τρόπο να "ξεπλένει" τις μίζες που έπαιρνε από τον φαρμακευτικό κολοσσό. 

Τι ακριβώς συμβαίνει δεν μπορεί να το γνωρίζουμε φυσικά, αλλά αξίζει να παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της κατάθεσης του μάρτυρα με τον κωδικό "Μάξιμος Σαράφης": «Ο υπουργός Αδωνης Γεωργιάδηςχρησιμοποιούσε ως μέθοδο ξεπλύματος των χρημάτων που λάμβανε ως δώρα από την Novartis εκδοτικές του δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσίες προβολής τηλεπωλήσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ανάλυση της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Με δεδομένο ωστόσο ότι η επένδυση της τηλεπώλησης των βιβλίων ήταν δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος της επιχείρησης του, συμπεραίνω ότι τα έσοδα από τις πιο πάνω δραστηριότητες είναι προφανώς εικονικά και συνδέονται με το ξέπλυμα παράνομων χρημάτων».

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/04/blog-post_670.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου