Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

(Ο ύστερος ολοκληρωτικός καπιταλισμός διαστρέφει ολοκληρωτικά)! Η «Ακούσια Αγαμία» είναι απόδοση του “Incel”, από το “involuntary celibacy” – Μια μαζική δολοφονία…



της Ειρήνης Γεωργή
Δεν ξέρω αν το είδες, αλλά σήμερα ένας 25χρονος στον Καναδά διέπραξε μαζική δολοφονία, σκοτώνοντας 10 και τραυματίζοντας 14. Κυρίως γυναίκες. Πριν διαπράξει το έγκλημα, δήλωσε στο φέισμπουκ ότι ξεκίνησε το “Incel Rebellion”, που σημαίνει Επανάσταση της Ακούσιας Αγαμίας. Η «Ακούσια Αγαμία» είναι απόδοση του “Incel”, από το “involuntary celibacy”.





Αυτός ό όρος, το “incel”, είναι γνωστός σε πολλές σκοτεινές μεριές του ίντερνετ, ξεκινώντας από το Reddit, και μ’ αυτόν τον τρόπο αυτοπροσδιορίζονται άντρες που μισούν τις γυναίκες γιατί δεν τους κάθονται.

Αυτοί οι άντρες νομίζουν ότι οι γυναίκες δεν τους κάθονται επειδή είναι άσχημοι, ενώ στην πραγματικότητα καμιά δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί τους γιατί είναι μισογύνηδες, βλέπουν τις γυναίκες σαν άψυχα άβουλα παιχνιδάκια και είναι φρικτοί άνθρωποι με σοβαρή έλλειψη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων. Αυτό όμως δεν τους σταματά από το να πιστεύουν ότι οι γυναίκες τους χρωστάνε σεξ, να συζητάνε μεταξύ τους ονλάιν πώς να τις εξαπατήσουν, να τις βιάσουν και να τις εκδικηθούν.
Δεν είναι η πρώτη μαζική δολοφονία γι’ αυτό το λόγο. Ο δολοφόνος «αφιέρωσε» την πράξη του στον προηγούμενο, έναν 22χρονο που σκότωσε 6 ανθρώπους το 2014.
Ακούσια Αγαμία. Γιατί για όλες τις γυναίκες που καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των αντρών που θεωρούν ότι εκείνες οφείλουν να τους κάτσουν, ότι αν δεν τους κάτσουν πρέπει να τιμωρηθούν, που θα τις αντιμετωπίσουν σαν δοχείο μαλακίας, που δεν θα τους νοιάζει να τις ευχαριστήσουν, που θα τις πιέσουν να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν, και που αν παρόλα αυτά τους κάτσουν θα τις πουν πουτάνες, είναι εκούσια αγαμία. Γιατί ναι, αυτό θέλουν οι γυναίκες. Άλλωστε, εκείνες είναι που επιλέγουν.

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2018/04/incel-involuntary-celibacy.html#more

1 σχόλιο: