Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά δήμου Αθηναίων: Αποτελεί αρνητικό παράδειγμα για όλη τη χώρα



Επίθεση κατά του δήμου Αθηναίων εξαπολύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα.  «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας και καλεί την Διοίκηση του Δήμου της Αθήνας που αποτελεί σήμερα αρνητικό παράδειγμα για όλη τη χώρα να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων δίνοντας άμεσα λύσεις», τονίζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στις ανακοινώσεις των εργαζόμενων ότι δεν τηρεί του κανόνες Ασφάλειας και Υγιεινής στην εργασία ενώ δεν καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές.

«Φέρει ακέραιη την ευθύνη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων που δίνουν καθημερινό αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες», προστίθεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται «πως η μη τήρηση της υποχρέωσης για παροχή των Μ.Α.Π. δύναται να επιφέρει την άρνηση παροχής εργασίας χωρίς καμιά συνέπεια για τους εργαζόμενους. Η θέληση των εργαζομένων να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Αθήνας δεν μπορεί να θεωρείται αδυναμία και να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία. Η συνεχιζόμενη αδιαφορία και η μη επίλυση των προβλημάτων άμεσα, μεταφέρει αναπόφευκτα στις πλάτες της Διοίκησης του Δήμου της Αθήνας την ευθύνη για την όποια ταλαιπωρία οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκαλέσουν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/poe-ota-kata-dimou-athinaion-apotelei-arnitiko-paradeigma-gia-oli-ti-xora/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου