Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η εικόνα της παρακμής με το οξυδερκές βλέμμα του Στάθη

 
Μια από τις πλέον μοχθηρές μορφές της παρακμής και της βαρβαρότητας της Παγκοσμιοποίησης είναι η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, η ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ και ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ των ΠΑΝΤΩΝ: Ανθρώπων και Ιδεών, Εθνών και κοινωνιών, πραγμάτων και εννοιών… 
Ζούμε τη διαστροφή και την αναστροφή και των λέξεων… 


Συνακόλουθα και των εννοιών της Επανάστασης και των Κινημάτων:
 
Έχουν υποκατασταθεί από τις "διαστροφές" ποικίλων χρωμάτων (ροζ και πορτοκαλί) ΚΑΙ από θεάματα χολιγουντιανών σκηνοθεσιών… 

Το παρακάτω απόσπασμα από το σημερινό κείμενο του Στάθησυνθέτει, πολύ παραστατική και επακριβώς, αυτήν την εφιαλτική εικόνα της παρακμής: 

«…η παρακμή μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη στο πλαίσιο ενός κόσμου όλο και πιο διαταραγμένου. 

Ο Τραμπ. Τραμπούκος και Τραμπάκουλας (ίσως και Τραμπάλας - μένει να φανεί). Εχει ξεσηκώσει εναντίον του όσους δεν κούνησαν το μικρό τους δακτυλάκι για τους βομβαρδισμούς του Ομπάμα, του Κλίντον, των Μπους. Για τις εισβολές, τους διαμελισμούς κρατών, την καταλήστευση χωρών, την αφαίμαξη των εργαζομένων παγκοσμίως, τους εκτοπισμούς πληθυσμών. 

Οι ΗΠΑ μοιάζουν τώρα σαν ένα βαθιά διχασμένο έθνος. Μόνον την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ ήταν τόσο διαχωρισμένοι οι Αμερικανοί. 

Μόνον που τότε οι γιγάντιες διαδηλώσεις απαιτούσαν ειρήνη,ενώ σήμερα οι επίσης γιγάντιες διαδηλώσεις αφορούν στον σεξισμό και την κακογουστιά του Τραμπ.
 

Φύλλο δεν κουνήθηκε για τους αιμοσταγείς πολέμους των Μπους, Κλίντον, Μπους, Ομπάμα, για τα ολοφάνερα ψέματα περί τις αιτίες αυτών των πολέμων, φύλλο όταν ο Μπους δημιούργησε τους Ταλιμπάν και ο Κλίντον το ISIS, αλλά γίνεται της μουρλής με τις τρέλες του Τραμπ…». 

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:
 
http://www.enikos.gr/stathis/431204,H-dikh-moy-ypoteleia-einai-kalyterh-ap-th-dikh-soy.html


http://resaltomag.blogspot.gr/2017/01/blog-post_24.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου