Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ...Άτιμη Μέρκελ μου έκανες το σπίτι Βοσνία.Χαμός στην οικογενειακή σύναξη, σκηνές αμέρικαν μπαρ...
Πτυχιούχοι άνεργοι εναντίον βολεμένων, συστημικών,καρεκλοκένταυρων, δημοσίων υπαλλήλων, άνευ προσόντων πλην όμως μεγάλου μέσου..


Άνεργοι λίγο πριν την σύνταξη,εναντίον χαμηλά αμειβομένων και ενίοτε απλήρωτων,ελαστικού ωραρίου και εργατικής συνείδησης...πςςς βγήκε ο Κουτσούμπας από μέσα μας!!!
Υψηλοσυνταξιούχοι εναντίον χαμηλοσυνταξιούχων,που πήραν επίδομα(εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε; πλερώναμε αδερφέ).Αγρότες δε έχουμε ευτυχώς!!
Η μεγάλη αριστερή μου οικογένεια έγινε τεύχη, κομμάτια,,στάχτη και μπούρμπερη!
Όλες οι τάσεις του Σύριζα απλώθηκαν στο τραπέζι,μεταξύ σαλάτας και κεφτέ...μια μπουκιά βρώμικο ψωμί είπαμε να φάμε και μας έκατσε στο λαιμό....
Και μες το γενικό χαμό μου προέκυψε τσιπρικιά η αδελφή....μία την έχω, μεγαλύτερη είναι-είμαι σεβαστικό αδέλφι έλεγε η γιαγιά-είπα άστο να πάει...
Κανένα λάθος κατά την αδελφή, εκβιάστηκε, πάλεψε, ένας αλλά λέων...και θα εφαρμόσει το αριστερό του πρόγραμμα.... λέω μην πεις μόλις έρθει η ανάπτυξη...θα ανέβω στο τραπέζι..και το είπε!!!
Ανέβηκα στο τραπέζι....ανέβηκε και η ανιψιά και το ρίξαμε στο χορό...πίνω και μεθώ,να σκάσουν οι φίλοι μας οι γερμανοί...και η Μέρκελ προσωπικά.Όχι μαντάμ δεν θα σου κάνουμε τη χάρη...
Να σκάσει και ο Κούλης και  ο Μπάμπης, να πρασινίσει η Φώφη, να εκραγεί ο Ευάγγελος,να γίνει ο Ποτάμης έξαλλος...
Θα έχουμε σύμπνοια και εθνική ενότητα, όλοι θα έχουμε νεύρα...και όσο εμείς τρωγόμαστε,οι καλοί ευρωπαίοι φίλοι μας θα φάνε οτιδήποτε τρώγεται από τη χώρα, θα μας εξαφανίσουν στο όνομα του ευρωπαικού ονείρου της φράου, θα ποδοπατήσουν, θα λεηλατήσουν και μετά θα μας σώσουν..
Μήπως όμως μπορούμε και μόνοι μας; Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε....Σίγουρα η κυβέρνηση τα γνωρίζει,αλλά επειδή είναι στοχοπροσηλωμένη στην σκληρή,αιματηρή διαπραγμάτευση τα παραθέτω , ως δώρο για  τον εορτασμό των δύο χρόνων στην εξουσία, με την ελπίδα(τι θυμήθηκα τώρα!!) ότι σε ένα διάλειμμα τους θα ρίξουν μια δεύτερη ματιά.
Σύντροφοι..Βάση σχετικής μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών, διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010.
Μάλιστα, από τότε η αγροτική παραγωγή έχει αυξηθεί οριακά κατά 2% (βλέπε παρακάτω)!
Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).
Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια παρουσιάζουν τα πορτοκάλια (167%), ενώ στα λεμόνια περιορίζεται στο 67%.
Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%).
Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.
Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30% και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147% υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που κυμαίνεται στο 80%.
Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.

Είμαστε η μόνη χώρα παραγωγής Νικελίου και πρώτη στην παραγωγή Αλουμινίου..και βωξίτη διαθέτουμε και όσμιο και πετρέλαιο και φυσικό αέριο..αυτό που δεν διαθέτουμε είναι πολιτικούς με όραμα για την Ελλάδα...Διαθέτουμε γιεςμεν όλων των ιδεολογιών και αποχρώσεων...
Χρόνια Αριστερά σύντροφοι,για την Ελλάδα, χρόνια με όραμα για το λαό, χρόνια αντίστασης...και πάρτε το αλλιώς , όλο αριστερά ! 

Πηγές: ΙΓΜΕ, ΕΛΣΤΑΤ, ΠΑΣΕΓΕΣ
 με πληροφορίες από http://gregordergrieche.blogspot.gr/

http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου