Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

(Η Δούρου δείχνει τις... προτιμήσεις της στη Διαχείριση Απορριμμάτων)! Το Πάρκο ανακύκλωσης Χιρίγια επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου

Το Πάρκο ανακύκλωσης Χιρίγια επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου
Το Πάρκο ανακύκλωσης Χιρίγια στο Τελ Αβίβ επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο περιθώριο των εργασιών του DLD Innovation Festival, όπου μετέχει η Περιφέρεια Αττικής. Η Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε στον χώρο και τις εγκαταστάσεις του, ενώ της έγινε πλήρης περιγραφή της λειτουργίας του από τον Αντιδήμαρχο του Τελ Αβίβ, υπεύθυνο του Πάρκου, Doron Sapir, και την επικεφαλής μηχανικό, Gali Feldboy - Klinger. 




Το Πάρκο Χιρίγια, που είναι μια αποκατεστημένη χωματερή (η οποία λειτουργούσε από το 1952 και έκλεισε το 1998), αποτελεί σήμερα έναν πρότυπο πολυχώρο οικολογικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης, καθώς και εγκαταστάσεων παραγωγής RDF και βιοαερίου για ενεργειακή τροφοδοσία εργοστασίων και νοικοκυριών. «Η εκπαίδευση των παιδιών στην ανακύκλωση είναι απαραίτητη. 



Ωστόσο χρειάζεται να μαθαίνουν να καταναλώνουν λιγότερο, έτσι ώστε να μειωθεί η ποσότητα των απορριμμάτων», εξήγησε χαρακτηριστικά ο Doron Sapir, τονίζοντας ότι παραμένει πάντα το θέμα του υπολείμματος.

«Το παράδειγμα του Πάρκου Χιρίγια δείχνει ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι στη σημερινή κατάσταση στη Φυλή. Με συνέπεια, συστηματικότητα και σοβαρότητα μπορούμε να μη θεωρούμε δεδομένη τη σημερινή κατάσταση στη Φυλή. 

Η σημερινή επίσκεψη στο Πάρκο Χιρίγια εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής καλών πρακτικών, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του νέου, οικολογικού και βιώσιμου, μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων που προωθούμε», δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.


http://www.zougla.gr/perivallon/article/to-parko-anakiklosis-xirigia-episkef8ike-i-periferiarxis-rena-dourou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου