Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

24ωρη απεργία την Τρίτη των εργαζομένων ΕΥΔΑΠ – Φόρμα υποβολής απόσυρσης του Νερού από το Υπερταμείο



Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στον ΕΥΔΑΠ, αντιδρώντας στο ξεπούλημα της εταιρείας τους αλλά και άλλων 5 ακόμα ΔΕΚΟ. Τη Δευτέρα, πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας και συμβολική κατάληψη στο κεντρικό κτήριο της εταιρείας στη Λαοδικείας, ενώ έκαναν και πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Μιλώντας στο ergasianet.gr, το μέλος του ΜΕΤΑ και της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ Μανώλης Μαστοράκης τόνισε: «Κάποιοι ανερυθρίαστα, κάποιοι με “δάκρυα”, τολμούνκαι παραδίδουν, κυριολεκτικά, γη και νερό, στα νύχια των ντόπιων και διεθνών ιδιωτικών συμφερόντων, για 99 χρόνια. Ξεπουλούν ακόμα και το νερό. Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι έχουν υποταχθεί πλήρως στις εντολές των πολυεθνικών και του διεθνούς κεφαλαίου, τις οποίες εμφανίζουν ως προαπαιτούμενα δόσεων και υποδόσεων, προκειμένου να επιτρέπουν στα βαμπίρ του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ να μας απομυζούν, με τη δικαιολογία του δημόσιου χρέους.
»Η διορισμένη, από την κυβέρνηση, διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έπαιξε το ρόλο της προετοιμάζοντας εντατικά το επόμενο βήμα της ιδιωτικοποίησης. Αφού προσπάθησε να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους με κουπόνια, αφού όλο το καλοκαίρι φρόντισε να αποπροσανατολίσει με προαποφασισμένα οργανογράμματα, αφού προώθησε την μέγιστη εργολαβοποίηση, αφού ψεύδεται ότι δίνει δωρεάν νερό και ότι παρέχει κοινωνικά τιμολόγια και αφού μοίρασε χάντρες και καθρεφτάκια, ολοκληρώνει το καταστροφικό, για το δημόσιο νερό, έργο της με την είσοδο της ΕΥΔΑΠ στο νέο υπερταμείο.
»Το Νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και γιατί δε χαρίζουμε τα κοινά μας αγαθά στην κερδοφορία εξυπηρέτησης του χρέους. Καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας, τους εργαζόμενους στις εταιρείες ύδρευσης-αποχέτευσης, τους συνταξιούχους και τους νέους να υπερασπίσουν το δημόσιο Νερό. Δίνουμε τη μάχη για νερό ελεύθερο από χρέη, δανειστές και κέρδη. Μέχρι την τελική νίκη.Η μάχη του Νερού είναι μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί. Ας δοκιμάσουμε τη δύναμη μας. Αυτό φοβούνται».
eyath-pano-enantia-stin-idiotikopoiisi-tis-etaireias
ΕΥΑΘ
Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), αντιδρώντας στο ξεπούλημα του νερού, μέσω της ένταξης της εταιρείας στα περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου. Η γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ συνεδριάζει, προκειμένου να αποφασίσει για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους από αύριο.
Φόρμα υποβολής απόσυρσης του Νερού από το Υπερταμείο
Συμμετέχουμε-συμπληρώνουμε την παρακάτω φόρμα για να εξαιρεθεί το Νερό από το Υπερταμείο και την ιδιωτικοποίηση. Με το email σας μόνο, το αυτοματοποιημένο κείμενο αποστέλλεται σε ΟΛΟΥΣ τους Βουλευτές, μέχρι αύριο που ψηφίζεται. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε η πλειοψηφία και πρέπει να το δείξουμε!

Σχετικές αναρτήσεις:
http://ergasianet.gr/2016/09/26/24%CF%89%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου