Το στόμα του φαίνεται να ανοίγει σιγά σιγά ο τέως Διευθυντής της Helector Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε σχέση με το σκάνδαλο των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσης.
Στην κατάθεσή του ενώπιον των ανακριτών ο Γιαννακόπουλος φέρεται να επιβεβαιώνει τα όσα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής ο Κοκότσης και που με βάση τα οποία η αστυνομία προχώρησε στην έκδοση 12 ενταλμάτων σύλληψης μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Λουρουτζιάτη.
Ο Γιαννακόπουλος του οποίου η ανάκριση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, φέρεται να έχει αποκαλύψει υποθέσεις για μίζες που έδωσε κατόπιν εντολών, στον πρώην Δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα, αλλά και για σκοτεινές δοσοληψίες με άλλους υπόπτους που βρίσκονται ήδη υπό κράτηση.
Από την άλλη, το στόμα του κλειστό δείχνει να κρατάει ο δεύτερος ύποπτος για την υπόθεση, που ήρθε μαζί με τον Γιαννακόπουλο στην Κύπρο, ο πολιτικός μηχανικός Ημάρ Μπακλέρ.
Ο καταζητούμενος Κατρής
Για το σκάνδαλο των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ καταζητείται ακόμη ένας Ελλαδίτης, ο Αθανάσιος Κατρής, πρώην αντιπρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της HELECTOR.
Ο Κατρής, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης είχε αποχωρήσει επεισοδιακά προ ετών από την HELECTOR και έχει ιδρύσει δική του εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων.
Ο Κατρής αποχώρησε το 2012 από την Ηλέκτωρ και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείτο στην αγορά διαχείρισης απορριμμάτων μέσω της WATT, έχοντας επεκτείνει την δραστηριότητα της στην Γερμανία (με την ίδρυση θυγατρικής).
Στο παρελθόν ο Κατρής «συνδέθηκε» με τον όμιλο Μπόμπολα όταν η τεχνική εταιρία που ίδρυσε το 1985 , η ΤΟΜΗ, εξαγοράσθηκε από τον Ελλάκτωρα το 2001 και μετονομάσθηκε σε Ηλέκτωρ.
Οι δρόμοι τους χώρισαν και στην συνέχεια ο ίδιος έκανε το come back όταν απέκτησε μια μικρή εταιρία, την ΕΠΑΝΑ, την σημερινή WATT, η οποία μεταξύ άλλων projects εξασφάλισε συμβάσεις αποβλήτων στην ρωσική επαρχία Γιατσούκ και την Παλαιστίνη.
Το όνομά του είχε ακουστεί ξανά το 2014 σε μία υπόθεση παραχώρησης χαλίτικων εκτάσεων στον Ασκό Λαγκαδά, με μακροχρόνια μίσθωση στην εταιρία του, WATT, αλλά και το 2010 αναφορικά με ένα εργοστάσιο βιοξήρανσης απορριμμάτων που σχεδιαζόταν να κατασκευαστεί στον ΧΥΤΑ της Φυλής, θέμα για το οποίο είχε γράψει η Ελευθεροτυπία σε ένα ρεπορτάζ με τίτλο "Οσμή σκανδάλου από τα σκουπίδια".
Το 2011 δε κάτοικοι της περιοχής Αγκαιριάς, στην Πάρο, είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στην κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων που εετοιμάζονταν στην περιοχή και συγκεκριμένα σε οικόπεδα ιδιοκτησίας Κατρή, ο οποίος διαθέτει και δύο παραθεριστικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του χωριού. Ο Κατρής είχε όλες τις νόμιμες άδειες για την κατασκευή των πάρκων, ωστόσο η τοπική Κοινότητα και οι κάτοικοι αντέδρασαν τότε ισχυριζόμενοι ότι οι αρμόδιες αρχές και το Κράτος δεν θα έπρεπε να είχαν εκδώσει τις συγκεκριμένες άδειες, αφού παραβιάζονται κριτήρια που υπάρχουν στη νομοθεσία. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα είχαν ζητήσει και τη συνδρομή της διοίκησης του Δήμου Πάρου για να προστατέψει το χωριό και τις περιουσίες τους από την υποβάθμιση που θεωρούσαν ότι θα προκύψει.
http://www.reporter.com.cy/local-news/article/48578/skandalo-chyta-chyty-afantos-o-katazitoymenos-katris
http://paremvasiedsna.blogspot.gr/2016/03/blog-post_60.html
http://paremvasiedsna.blogspot.gr/2016/03/blog-post_60.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου