Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

(Το ΚΚΕ; Χωρίς μάχες, στο τέλος της επικράτησης της αστικής κανονικότητας, τί); Πρώτος στόχος των ουκρανών νεοναζί οι κομμουνιστές


Η παρουσία τους ήταν δεδομένη από την αρχή. Όμως μέσα από το κίνημα της Πλατείας Ανεξαρτησίας υποστηρίχθηκαν από τους φιλοευρωπαίους και ενισχύθηκαν. Πρωταγωνίστησαν στις ένοπλες συγκρούσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, κατά τις οποίες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Απέρριψαν τη συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και διαμήνυσαν πως θα συνεχίσουν την ένοπλη δράση τους. «Θα ορμήσουμε με τα όπλα», δήλωνε πριν από λίγες ημέρες ο αρχηγός τους προς τους οπαδούς του στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.
«Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα σε όσους εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού και πλέον, ενδεχομένως από τη θέση της κυβέρνησης, να το βρουν μπροστά τους», σχολίασε ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης στο tvxs.gr, αναφερόμενος στη φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση και «μακιαβελική» στάση της Δύσης. Πρώτος στόχος των παραστρατιωτικών νεοναζιστικών ομάδων οι Κομμουνιστές.


Οι επιθέσεις κατά κομμουνιστικών στόχων πληθαίνουν και εξαπλώνονται.Σε πρώτη φάση καταστράφηκαν δεκάδες αγάλματα του Λένιν. Ακολούθησε η αφαίρεση ενός μνημείου του «άγνωστου στρατιώτη» του σοβιετικού στρατού που πολέμησε ενάντια στους ναζί, που βρισκόταν στην επαρχία Λβιβ, στη Δυτική Ουκρανία, όπου υπερισχύουν οι αντικυβερνητικές δυνάμεις. Πριν από λίγες ημέρες ομάδες νεοναζί εισέβαλα στα κεντρικά γραφεία του ΚΚ Ουκρανία καταστρέφοντας τα πάντα. Μια «αντικομμουνιστική υστερία» βρίσκεται σε εξέλιξη αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του.

http://tvxs.gr/news/kosmos/oykrania-protos-stoxos-ton-neonazi-oi-kommoynistes




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου