Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

(Ντροπή! Με δικαστικά τερτίπια θα νικηθεί η ατομική τρομοκρατία); Στο σκαμνί για χρέος προς το δημόσιο ο Βασίλης Ξηρός


Στο σκαμνί του κατηγορουμένου για χρέος προς το δημόσιο θα καθίσει ο Βασίλης Ξηρός, δυόμιση χρόνια μετά την αποφυλάκιση του.
Ο 42χρονος είχε καταδικαστεί τον Μάιο του 2007 από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 3.700 ευρώ για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη", απλή συνέργεια σε δολοφονία, συμμετοχή σε ληστείες και έκρηξη.
Μετά από περίπου 9 χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2011, καθώς υπολογίστηκαν ευεργετικά οι 2.267 μέρες εργασίας που είχε κάνει στις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της σταθερής διεύθυνσης κατοικίας, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, μέχρι την ολοκλήρωση της ποινής στις 30 Απριλίου 2021.
Η χρηματική ποινή με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 8.192 ευρώ και έπρεπε να πληρωθεί μέχρι την 31η Μαρτίου 2012. Κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Ξηρός να καθίσει την προηγούμενη Τρίτη στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, καθώς το προαναφερόμενο ποσό έπρεπε να το καταβάλει σε ΔΟΥ της συμπρωτεύουσας.
Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος επειδή από τότε που βρίσκεται εκτός φυλακής δεν εργάζεται και δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία. Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο. Την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να ασκηθεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, καθώς έκρινε ότι ο 42χρονος δεν πλήρωσε τα 8.192 ευρώ λόγω δόλου. Έτσι ο Βασίλης Ξηρός θα καθίσει και πάλι στο σκαμνί του κατηγορούμενου.
Πληροφορίες από voria.gr
http://news247.gr/eidiseis/sto_skamni_gia_xreos_pros_to_dhmosio_o_vasilhs_kshros.2658043.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου