Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Χριστός Ανέστη, Πειραματόζωα!!!!Και Του Χρόνου...Τι κάνετε;;;;Όλα καλά;;;;;Ψηφίζουμε pasok, έτσι;;;;;





"Τη δυνατότητα αλλά όχι την υποχρέωση των εργοδοτών να μειώσουν τους κατώτατους μισθούς της ΕΓΣΣΕ επικύρωσε την Τρίτη απόφαση του Υπουργικού, σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες έχουν την δυνατότητα μείωσης του κατώτατου μισθού κατά 22% και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών με αναδρομική ισχύ μάλιστα από τις 14 Φεβρουαρίου, νομιμοποιώντας όσες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε μειώσεις μισθών από αυτή την ημερομηνία ή έχουν προσλάβει νέους με μισθό 510€.



Παράλληλα η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου δίνει περιθώριο μέχρι τα μέσα Μαΐου σε εργαζόμενους και εργοδότες προκειμένου να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων, ακόμη και σε περιπτώσεις που οι προηγούμενες κλαδικές έχουν λήξει προ πολλού, ενώ για τις συμβάσεις που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ το τρίμηνο αρχίζει να μετρά μετά την λήξη τους.

Διαβάστε αναλυτικά τις αλλαγές στα εργασιακά ΕΔΩ.

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος ζήτησε να συνεργαστούν οι οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ώστε να υπάρχουν οι κλαδικές συμβάσεις. Όπως τόνισε με βάση τα νέα δεδομένα, πρέπει να προστατευθούν οι κλαδικές συμβάσεις και να μην εξαφανιστούν. Ζήτησε ακόμα από το υπουργείο Εργασίας να προστατέψει την αγορά.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κιουτσούκης, ΓΓ της ΓΣΕΕ, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, τόνισε ότι δεν αποτελεί πολιτική το να περικόπτονται τα εισοδήματα των εργαζομένων και σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου