Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Θα δώσω κυβέρνηση στη χώρα»



«Δεν θα επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα».
 

Αυτό υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το μεσημέρι σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος στη Λαμία. Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασία έκανε στα αριστερά κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η άρνηση από την πλευρά του ΚΕ, ισοδυναμεί με ψήφο στο Μνημόνιο, ενώ, παράλληλα, επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα μέσα ενημέρωσης.

«Ο καιρός που είχατε τον πολιτικό κόσμο στο χέρι πέρασε. Οι μάσκες σας έχουν πέσει. Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην «εγχώρια διαπλοκή», κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης πως «με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Από χθες παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους. Από φίλο των μπαχαλάκηδων και των τρομοκρατών, με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου» υποστήριξε, αποδίδοντας την εις βάρος του επίθεση στο γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία -όχι ως χίμαιρα, αλλά ως ρεαλιστική προοπτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου