Έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι ιδιώτες μικροβιολόγοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή από τον Οργανισμό χρημάτων που οφείλονται για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων.
Παράλληλα, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αναστείλουν την πίστωση προς τον Οργανισμό, συμπορευόμενοι με τη στάση συναδέλφων τους σε όλη τη χώρα.
Έτσι, από σήμερα, όσοι υποβάλλονται σε εξετάσεις σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια και ακτινοδιαγνωστικά κέντρα θα καταβάλουν το αντίτιμο και στην συνέχεια θα καταθέτουν τη δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ για να πάρουν τα χρήματά τους.
Σύμφωνα με τον βιοπαθολόγο Μιχάλη Μαρινάκη, «τα έξοδά μας είναι σε ευρώ, και εμείς λαμβάνουμε χαρτάκια από τον ΕΟΠΥΥ που δεν ξέρομε πότε και αν θα εξαργυρωθούν».
«Από τα 12 ευρώ του ΕΟΠΥΥ τα 5 είναι το κόστος των εργαστηρίων. Δεν μας πληρώνουν πώς θα επιβιώσουμε;» τόνισε η μικροβιολόγος Ευαγγέλια Χριστουλάκη.
Όπως μάλιστα υποστηρίζουν, τα δύο τελευταία χρόνια μέχρι τις 31-12-11 από τα επιμέρους Ταμεία δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.
«Είμαστε απλήρωτοι για όλη την περίοδο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και όλη την προηγουμένη περίοδο. Δεν θέλουμε ούτε να στεναχωρήσουμε ούτε να ταλαιπωρήσουμε τους ασφαλισμένους αλλά η κατάσταση δεν πάει άλλο», τόνισε ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Μιλτιάδης Μαρκάτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου