Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ο Κ. Παπαδάκης για τη σύλληψη του Σ. Σεϊσίδη


Απαντήσεις στα όσα καταγράφθηκαν από την Παρασκευή για τη σύλληψη του αναρχικού Σ. Σεϊσίδη, δίνει ο συνήγορος τους Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος μιλά για "κιτρινισμό ορισμένων ΜΜΕ" αφού οι κατηγορίες περί "ληστών με τα μαύρα" έχουν "καταρρεύσει παταγωδώς στα δικαστήρια" εδώ και χρόνια.
Ο Σ. Σεϊσίδης συνελήφθη την Παρασκευή από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής για καταδικαστική απόφαση 5 ετών κάθειρξης, η οποία είχε εκδοθεί σε βάρος του για ένοπλη ληστεία που φέρεται ότι είχε διαπράξει πριν από 15 χρόνια. Αύριο Δευτέρα θα προσαχθεί για εκτέλεση του εντάλματος Εισαγγελία Εφετών.
Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου, καθώς ο Σ. Σεϊσίδης έχει αποφυλακισθεί από το Μάιο του 2012, όταν η Δικαιοσύνη τον έκρινε ομόφωνα αθώο για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονταν με ένοπλες ληστείες.
Όπως αναφέρει ο συνήγορος του, "το σενάριο των αστυνομικών υπηρεσιών περί συμμορίας των "ληστών με τα μαύρα" και η προσπάθεια να εμφανισθεί ο Σεϊσίδης ως αρχηγός της, αδίστακτος, κακοποιός, επικηρυγμένος τρομοκράτης, κατέρρευσαν παταγωδώς  στα δικαστήρια. Λυπάμαι που τα δημοσιεύματα το παραβλέπουν".
Ειδική μνεία κάνει στην "ανευθυνότητα και τον κιτρινισμό ορισμένων Μ.Μ.Ε, τηλεοπτικών και άλλων, που με περισσή ευκολία ανέσυραν από τη ναφθαλίνη την παραπληροφόρηση για τους ληστές με τα μαύρα, παρουσίασαν ξανά τον Σεισίδη ως φυγόποινο και αποσιώπησαν τις επανειλημμένες αθωώσεις του, εμφάνισαν ως αστυνομική επιτυχία μία τυχαία προσαγωγή και φυσικά "στόλισαν" τον αντιεξουσιαστικό χώρο με τα ανάλογα".
Τελευταία εκκρεμότητα
Για την πρόσφατη σύλληψη του Σ. Σεϊσίδη, ο Κ. Παπαδάκης εξηγεί ότι στις 6/4/2015 δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και μετά από αναίρεση προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η τελευταία δικαστική εκκρεμότητα του Σεϊσίδη, ληστεία της Τράπεζας ALPHA BANK Ν. Χαλκηδόνας με χρόνο τέλεσης 29/6/2000, πολύ  πριν την περίοδο φυγοδικίας του και την κορύφωση των παραπάνω σεναρίων. Ο Σεϊσίδης ήταν παρών στο δικαστήριο σε όλες τις δικασίμους και έδωσε με αξιώσεις τη μάχη της υπεράσπισής του.
Εκδόθηκε η απόφαση 969/6.4.2015 με την οποία κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων, εξαγοράσιμη προς 5 € ημερησίως. Από αυτήν αφαιρείται ο χρόνος προφυλάκισης 11 μηνών και μένει προς εξαγορά το υπόλοιπο.
"Η υπεράσπισή του θεωρεί προκλητικά άδικη την καταδίκη του (με μοναδικό "αποδεικτικό στοιχείο" ένα δακτυλικό του αποτύπωμα σε ναϋλον σακκούλα που βρέθηκε μία ώρα μετά τη ληστεία σε τοποθεσία ένα χιλιόμετρο από την Τράπεζα) και αναμένει την καθαρογραφή της για να ασκήσει αναίρεση στον Αρειο Πάγο" αναφέρει ο συνήγορος και συνεχίζει: "η υπεράσπιση του Σεϊσίδη, με μεγάλη ταχύτητα, υπέβαλε στις 15/4/2015 (Τετάρτη του Πάσχα) στην Εισαγγελία εκτέλεσης Εφετών Αθηνών αίτηση προσδιορισμού του υπολοίπου εκτιτέου της ποινής των πέντε ετών. (...) Σε αναμονή της απόφασης της Εισαγγελίας προκειμένου να πληρωθεί το προσδιοριστέο ως οφειλόμενο ή να ζητηθεί η δοσοποίησή του, και ενώ ακόμα και στην τελευταία επίσκεψη του υπογράφοντος στην Εισαγγελία Εφετών την Παρασκευή ελήφθη η συνήθης απάντηση "ουδέν νεώτερο", λίγες ώρες αργότερα ο Σεϊσίδης προσήχθη σε τυχαίο έλεγχο και διαπιστώθηκε η ύπαρξη σε βάρος του εντάλματος σύλληψης από τις 20/4/2015 για την παραπάνω απόφαση".
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/o-k-papadakhs-gia-th-sullhpsh-toy-s-seisidh.3459880.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου