Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

(Χωρίς σχόλια)! Οργή και έκπληξη από τις δηλώσεις Πανούση

Δήμος Χλωπτσιούδης
Δεν είναι κώδικας τιμής, αλλά κανιβαλισμός. Οργή κι έκπληξη προκάλεσε σε κόσμο του προοδευτικού χώρου η τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που προέβλεψε το θάνατο του δολοφόνου της τετράχρονης κόρης του στις φυλακές λόγω του εκεί «κώδικας τιμής».

Πέρα από το ότι ο Υπουργός δεν έκανε μία ανάλυση σε κάποιο αμφιθέατρο ως επιστημονικός παρατηρητής, με την άποψη που εξέφρασε στην ουσία έδωσε άλλοθι σε όσους ζητούν -κρυφά ή φανερά-  επιβολή θανατικής ποινής στο δράστη. Ένας επιστήμων πόσο μάλλον Υπουργός και ειδικότερα προστασίας του πολίτη, δεν επιτρέπεται να μιλά για «κώδικα τιμής» στις φυλακές συνηγορώντας διά του λόγου υπέρ της δολοφονίας ενός ανθρώπου...
Εκτός από το ιδεολογικοπολιτικό κομμάτι της δήλωσης, παρεμβαίνει άμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης... Στην ουσία ο ΠΡΟΠΟ με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, δίνει «γραμμή» για το τι πρέπει να κάνουν οι κρατούμενοι (που ανήκουν μάλιστα σε άλλο Υπουργείο). Αν και δε μίλησε για θανατική ποινή, ο κώδικας τιμής που επικαλείται μεταφράζεται σε απονομή δικαιοσύνης...
Και φυσικά με τη θέση του διασύρει μία κυβέρνηση που επί έτη παλεύει μέσα από κινήματα και εκδηλώσεις συμπαράστασης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι μέλος μίας κυβέρνησης, της οποίας όχι απλά δεν υλοποιεί το προεκλογικό πρόγραμμα , αλλά αντίθετα υποδαυλίζει τα πλέον εκδικητικά ένστικτα των πολιτών, που απαιτούν το θάνατο του δράστη της αποτρόπαιης δολοφονίας.
Και μόνο η αναγνώριση ενός δολοφονικού «κώδικα τιμής» χωρίς κάποιο πολιτικό σκεπτικό αντιμετώπισης, είναι πρόκληση... Κανένας κώδικας τιμής, κανένα αποτρόπαιο έγκλημα δεν επιτρέπεται να λειτουργήσουν ως άλλοθι για την έκφραση προτάσεων υπέρ της θανατικής ποινής ή της δολοφονίας εγκληματιών.
Μία αριστερή κυβέρνηση που αγωνίστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, ακόμα και δολοφόνων, δεν μπορεί να κωφεύσει μπροστά στην προκλητική καταγραφή της ανθρωποκτονίας σε σωφρονιστικά ιδρύματα, πόσο μάλλον να την προαναγγέλλει. Μία αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίξει το πολιτικό έργο της αστυνόμευσης σε δηλώσεις περί επικείμενου θανάτου και «κώδικα τιμής».
Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν απαραβίαστη ιδιότητα και λέγονται έτσι διότι τα κατέχει κάποιος από τη στιγμή που γεννιέται, επειδή ακριβώς είναι άνθρωπος. Άλλωστε, κάθε δολοφονικό κράτος ή καθεστώς για να δικαιολογήσει τέτοιες δικαστικές ποινές πρώτα αποανθρωποποιεί το θύμα του. Και τούτο το είδαμε αυτές τις μέρες με ειδησεογραφικούς τίτλους περί τέρατος και τη χιλιοχρησιμοποιημένη διάσπαση της λέξης «πα-τέρας».
Ο δράστης έπαψε να είναι άνθρωπος, σταμάτησε να χρήζει δικαιωμάτων και άρα του πρέπει ο φόνος. Και ο κ. Πανούσης (γιατί άραγε να βγει στο ραδιόφωνο για μια αμιγώς αστυνομική υπόθεση; γιατι χρειάστηκε να τοποθετηθεί ένας Υπουργός;) με προκλητικό -για τα αριστερά ιδανικά- προβλέπει το θάνατό του και έμμεσα φαίνεται να επικροτεί (ή στην καλύτερη να αδιαφορεί) για τη δολοφονία του. Ο κ. Πανούσης δε μας λέει βέβαια ποιοι χρίζουν τους κρατούμενους δήμιους…
Δεν πέρασε άλλωστε λίγος καιρός που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λαΐκιζαν με την τρομολογνεία και ουσιαστικά αγωνίζονταν για το θάνατο βαρυποινιτών τρομοκρατών στη φυλακή, ξεχνώντας φυσικά τους χουντκούς κρατουμένους που οι μεν αιτούνταν και οι δε απελευθέρωναν. Δεν πέρασαν δε πολλά έτη που μέλη της ΝΔ ζητούσαν την επιστροφή της θανατικής ποινής. Ο κ. Πανούσης απλά επικαλείται τον «κώδικα τιμής» των φυλακών.
Κάθε «κώδικας τιμής» - με διαχρονική παρουσία - διατηρεί την έμπρακτη αποδοχή του συστήματος (και για αυτό δεν τον καταργεί) ή έχει την πλήρη αποδοχή της κοινωνίας (πχ βεντέτα). Και εφόσον μιλάμε για φυλακές και παιδοκτόνους, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι στην ουσία πρόκειται για ένα φαινόμενο στο οποίο προσβλέπουν και οι δύο (κοινωνία και Πολιτεία).
Καιρός να αλλάξει από μία αριστερή κυβέρνηση, αφού πρώτα απελευθερωθεί από τα βαρίδια που καταγράφουν κοινωνικά φαινόμενα, υποδαυλίζοντας την εκδικητική μανία του αποτροπιασμένου πολίτη και αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για απονομή δικαιοσύνης μία δολοφονία παιδοκτόνου. Γιατί τελικά δε μιλάμε για κώδικα τιμής, αλλά για κανιβαλική τοποθέτηση σε μία κανιβαλική κοινωνία.
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/orgi-kai-ekpliksi-apo-tis-diloseis-panoysi

1 σχόλιο:

  1. Κρίνεται ΧΩΡΙΣ να έχεται κατανοήσει τί είπε ! Δεν έχεται Ειλικρίνεια, Διότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΓΝΩΣΗ ! Μίλησε για το "Σκοτεινό της Ψυχής", ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ !!!! Ο Υπουργός ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ, ... ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΑΙ - έλλειψη Γνώσεις σας, που οδηγά στην ... σκοτοδίνη ΣΑΣ !!!!! Γιαυτό παρακαλώ Προσοχή !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή