Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

KKE: Να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων

KKE: Να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων

Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ με σημερινή παρέμβασή τους που καταγράφεται σε κοινό κείμενο, το οποίο θα αξιοποιηθεί διεθνώς από το κόμμα, με την κατάθεσή του τόσο στα όργανα της ΕΕ όσο και σε άλλους διεθνείς φορείς, απαιτούν:
Να σταματήσουν αμέσως οι αεροπορικές επιδρομές και οι εγκληματικές επιθέσεις του ισραηλινού κράτους ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη.
Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των άλλων κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ με το Ισραήλ.
Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες ΕΕ-Ισραήλ.
Ταυτόχρονα, εκφράζουν «τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού».
Επιπλέον, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν:
Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους-μέλους του ΟΗΕ.
Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Επίσης, να αρθεί άμεσα κάθε αποκλεισμός στην επικοινωνία και στην πρόσβαση των Παλαιστινίων στο σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών.
Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ.
Την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
Στην παρέμβασή τους, μεταξύ άλλων οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος αναφέρουν πως «τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η εγκληματική δράση του ισραηλινού κράτους ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης ενθαρρύνεται από την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, που εξισώνει τους θύτες με τα θύματα».
«Στο έδαφος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της αναβαθμίζουν πολύμορφα και συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές-εμπορικές και τις στρατιωτικές της σχέσεις με το Ισραήλ, τόσο στα πλαίσια της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, της ένταξης του Ισραήλ στο χώρο του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, αλλά και κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με αυτές των κρατών-μελών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα κ.ά.» επισημαίνουν, επίσης, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/470377/kke-na-stamatisei-i-israilini-epithesi-enantion-ton-palaistinion#ixzz36zXq66QZ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου