Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Λαφαζάνης: "Η κυβέρνηση φοβάται το δημοψήφισμα. Βλέπει τον λαό σαν εχθρό"


Σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, και το Νίκο Βούτση, Γραμματέα της Κ.Ο., έδωσε το παρών την Παρασκευή στο περιστύλιο της Βουλής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από τη συζήτηση για την σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και κατήγγειλε την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική εκτροπή και παραβίαση του Κανονισμού της.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στα ΜΜΕ:
"Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί με την παρουσία της κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις παρασυναγωγής που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.
Η κυβέρνηση έχει επιβάλει στη χώρα μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή.
Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν μπορεί να τίθενται στην κρίση μιας περιστασιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που είναι και οικτρή μειοψηφία στο λαό. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός.
Αυτή η κυβέρνηση τρέμει το λαό. Τρέμει την προσφυγή στις κάλπες. Φοβάται το δημοψήφισμα. Φοβάται την κρίση και τη θέληση των πολιτών. Βλέπει το λαό ως εχθρό.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος, να ανασάνει η δημοκρατία".
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης υπογραμμίσει σε ανακοίνωση του:
"Η ΚΟ  του ΣΥΡΙΖΑ,  από κοινού με την ΠΓ του κόμματος, ενέκριναν την πρόταση του προεδρείου της ΚΟ  για τη μη νομιμοποίηση της αυριανής διαδικασίας συζήτησης στο Θερινό τμήμα με θέμα την έγκριση η όχι ως "παραδεκτής",  της πρότασης που σύμφωνα με το  Σύνταγμα υπεβλήθη,  για δημοψήφισμα σχετικά με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη "Μικρή ΔΕΗ",  από περισσότερους των αναγκαίων των 120 βουλευτών.
Η κυβερνητική  απόφαση είναι απολύτως αντισυνταγματική, παραβιάζει κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και κινείται στην κατεύθυνση μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής".
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το Α΄Θερινό Τμήμα της Βουλής, σε έκτακτη συνεδρίασή του, απέρριψε ομόφωνα την πρόταση της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με τη "μικρή ΔΕΗ".
Η πρόταση, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν συμπλήρωσε τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/lafazanhs_h_kyvernhsh_fovatai_to_dhmopshfisma_vlepei_ton_lao_san_exthro.2912511.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου