Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Νέα κίνηση στον χώρο της κομμουνιστικής Αριστεράς. Συγκροτήθηκε η "Κίνηση Κομμουνιστών - Εργατικός Αγώνας"

Η πορεία του κόμματος δεν είναι η σωστή και τα χαρακτηριστικά του ως κομμουνιστικό κόμμα έχουν υποστεί αλλοίωση.
Αυτό είναι το κεντρικό νόημα στην πανελλαδική σύσκεψη των διαφωνούντων με το ΚΚΕ την οποία και πραγματοποίησαν στην Αθήνα. 

"Δεν είμαστε άγνωστοι, δεν είμαστε μεσσίες, δεν ισχυριζόμαστε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια κι ότι έχουμε όλες τις λύσεις".
"Είμαστε κομμουνιστές. Προερχόμαστε από το ΚΚΕ και βρεθήκαμε έξω από αυτό -είτε γιατί διαγραφήκαμε είτε γιατί αποχωρήσαμε- παρά τη θέλησή μας. Γιατί δεν σιωπήσαμε. Γιατί δεν θελήσαμε στο όνομα του κόμματος, των συμβόλων και της σφραγίδας του τιμημένου και ιστορικού ΚΚΕ να παραδώσουμε την ουσία. Να απαρνηθούμε τις αρχές, την ιστορία, την ιδεολογία και τα ιδανικά που μας στράτευσαν σ’ αυτό. Να το βλέπουμε να καταστρέφεται και να μεταλλάσσεται και να μην κάνουμε τίποτα".
Μάλιστα σημειώνουν πως "τις ίδιες σκέψεις και αγωνίες με μας ενστερνίζονται χιλιάδες κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές μέσα και έξω από το ΚΚΕ".
Όπως διευκρινίζεται, η κίνησή τους δεν είναι "πολιτικό κόμμα" και ότι "δεν έχει σκοπό να απαρνηθεί αυτό που σηματοδοτεί ιστορικά το ΚΚΕ, να γυρίσει την πλάτη στους συντρόφους που είναι μέσα στο κόμμα και αγωνιούν για την τύχη του".
Ασκούν αυστηρή κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ σημειώνοντας πως "το ΚΚΕ, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με την ευθύνη των καθοδηγητικών του οργάνων, δεν μπορεί να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο, να οργανώσει τους καθημερινούς αγώνες για την επιβίωση του λαού […] να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας".
Γίνεται επίσης λόγος για την ανάγκη ύπαρξης μαρξιστικού - λενινιστικού κόμματος.
"Ποιες δυνάμεις θα πάρουν την πρωτοβουλία. Λύση ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει έξω από τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ, το πρόβλημα του οποίου έγκειται κυρίως στην πολιτική, στην αλλοίωση της ιδεολογίας του και φυσικά στη ηγετική του ομάδα", προσθέτοντας ότι "όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά λυθεί αυτό το πρόβλημα τόσο το καλύτερο".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/kommata/nea_kinhsh_ston_xwro_ths_kommoynistikhs_aristeras_sygkroththhke_h_kinhsh_kommoynistwn_-_ergatikos_agwnas.2913236.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου