Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΨΥΧΑΔΩΝΙΣ

(Σάββ. 12/04/14 – 10:33)
Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Με τον Σταθάκη συμβαίνει "κάτι ψυχολογικό... κάποια παιδικά τραύματα", ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ "είναι μουρλοί οι άνθρωποι".   Η διαγνώσεις -στο ντιβάνι...- ανήκουν στον Άδωνι Γεωργιάδη και διατυπώθηκαν χτες από ραδιοφώνου. Και ακριβώς στηριγμένος σ' αυτές ο υπουργός υγείας προέβη και σε μια σοβαρή πολιτική διάγνωση:Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα."
Έχουν μια ιδιαίτερη βαρύτητα -τέρμα!- τα παραπάνω, γιατί ειπώθηκαν ακριβώς τη μέρα που θα μπορούσε να ονομαστεί μέρα των λογικών. Τη μέρα δηλαδή που η κυρία Μέρκελ βρισκόταν στην Αθήνα για να γιορτάσει μαζί με τους λογικούς το θρίαμβο της λογικής της. Και να υποδείξει σε όσους ακόμα ταλαντεύονται, το σκέφτονται, ή ακόμα χειρότερα επιμένουν να μην τη χωνεύουν, να λογικευτούν.

Έχουν επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα -τέρμα!- γιατί προέρχονται από έναν άνθρωπο-επιτομή της λογικής. Βλέποντας τις κινήσεις του και ακούγοντας τη φωνή του, τα επιχειρήματά του, τις μαχητικές κραυγές του, είναι εύκολο να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που εκφράζει και προσωποποιεί κατά κάποιο τρόπο τη λογική της εποχής. Τη λογική των μνημονίων. Τη λογική τέλος πάντων που απαιτούν οι μέρες μας για να γίνουμε όλοι μας λογικοί. Τέρμα!
Υπάρχει όμως και ένα άλλο στοιχείο που δεν πρέπει να παραβλέψουμε. Ο Άδωνις δεν είναι υπεύθυνος μόνο για την σωματική, αλλά και για την ψυχική μας υγεία. Ας είναι καλά ο Σαμαράς που τον διόρισε.Συνεπώς και παρά το γεγονός ότι είναι περισσότερο γνωστός ως βιβλιοπώλης, όλο και κάτι θα έχει μάθει από ψυχιατρική. Οι χειρισμοί του στο ζήτημα των ψυχιατρικών καταστημάτων το βεβαιώνουν. Άρα η γνώμη του για το ποιος είναι μουρλός, ποιος έχει παιδικά τραύματα, και ποιος ψυχολογικά, έχει ένα κύρος. Και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη τόσο από τον Σταθάκη, όσο και από τους μουρλούς του ΣΥΡΙΖΑ γενικώς.
Πού μπορεί να καταφύγει η αριστερά μετά από αυτή την επιστημονική τοποθέτησή της στο χώρο τη ψυχικής διαταραχής; Στην αγανάκτηση των πέντε λέξεων θα πείτε: Θα μας τρελάνει ο Άδωνις! Πράγα το οποίο θα ήταν λάθος, γιατί δεν λύνει το πρόβλημα με τα παιδιά. Τα οποία είναι λογικό να πεινούν τώρα με τους λογικούς, παρά να πεινούν αύριο με τους μουρλούς. Τέρμα...
*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» το Σάββατο 12 Απριλίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15997:2014-04-12-07-41-06&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου