Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Βόλος: Αθώοι οι οκτώ μαθητές που κατηγορούνταν για κατάληψη


Αθώοι κρίθηκαν οι οκτώ μαθητές του 1ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Ν. Ιωνίας στο Βόλο που  είχαν ψηφίσει υπέρ της κατάληψης τον Οκτώβριο του 2012 και κατηγορούνταν για «παρεμπόδιση και διακοπή της ομαλής λειτουργίας» του σχολείου. «Τα μαθητοδικεία συνεχίζονται αποκαλύπτοντας το πως βλέπει η εξουσία τη διαπαιδαγώγηση των νέων», αναφέρει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.


Σημειώνεται πως από τους οκτώ μαθητές που δικάζονταν οι τέσσερις είναι ακόμη μαθητές του σχολείου, ενώ ισάριθμοι έχουν αποφοιτήσει, σύμφωνα με το Magnesianews.

Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν ως μάρτυρες τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κώστας Λαγός και Διαλεχτή Τσιτούμη, η διευθύντρια του Σχολείου, ενάς γονέας, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου καθώς και τρεις μαθητές.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η δίωξη των μαθητών βασίστηκε σε ανώνυμες καταγγελίες «αγανακτισμένων» γονέων στην ΕΙσαγγελία Βόλου.

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές «πρόκειται για μια εκδικητική πράξη εκ μέρους της εξουσίας που στοχεύει να τρομοκρατήσει τους έφηβους, αλλά και να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όσων αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές, που ασκούνται στα πλαίσια των Μνημονίων και της τρόικας».

«Κι όμως δεν διαπαιδαγωγούνται με τέτοιες πρακτικές οι νέοι. Κανείς δεν μπορεί να κάμψει την ορμή και το πάθος, ούτε να φυλακίσει την ψυχή και τις ιδέες τους. Όποιος φιλοδοξεί να το κάνει μπορεί να πετύχει μόνο το αντίθετο ισοπεδώνοντας τις δημοκρατικές εγγυήσεις, ποδοπατώντας και ακυρώνοντας τις συλλογικές τους διαδικασίες και δίνοντας τους «μαθήματα» απόρριψης και εκδίκησης», προσθέτουν. 

http://tvxs.gr/news/topika-nea/bolos-athooi-oi-okto-mathites-poy-katigoroyntan-gia-katalipsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου