Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Θέλουμε πίσω τη ζωή μας! Θέλουμε πίσω τη χώρα μας! Θέλουμε πίσω το μέλλον μας!

«Το ξύλο της κυβέρνησης συνεχίζεται και δε φοβόμαστε την τρομοκρατία όσων θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία της κυβέρνησης της δημοκρατικής κυβέρνησης της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της δημοκρατικότερης των κυβερνήσεων δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης»

«Αφήστε ήσυχους τους παραγωγούς γουρουνιών ,έναν απ τους τελευταίους παραγωγικούς κλάδους της Ελλάδας!»

«Μα τι λέτε. Θα μπάσουμε την τρομοκρατία από την πίσω πόρτα στα γουρουνάδικα;Μόνο από την…μπροστινή!»

«Η δημοκρατία  δεν φοβάται τους τσεκουράτους.Τους ενσωματώνει!»

Ύστερα από τόσες by the reich book σοφιστείες ,ένας ένας μπράβος της νύχτας χέστηκε από το φόβο του. Από το φόβο τους χέστηκαν και οι εξήντα αρματωμένοι βουλευτές .Μαζί τους δεν αγνόησαν να χεστούν και οι δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, ΔΙΑΣ ,ΔΕΛΤΑ, ΕΨΙΛΟΝ και δε συμμαζεύεται που στέκονταν σκοπιά έξω από τα γουρουνάδικα. Οι τουαλέτες πέριξ της περιοχής γνώρισαν τρελές δόξες από τους macho επισκέπτες με τα ξυρισμένα κεφάλια .Φυσικά και ο πόλεμος της τρομοκρατίας δεν αφορά τους παραπάνω χεσμένους, οπότε τζάμπα πήγε το κατασπαταλημένο κωλόχαρτο .

Ακούστηκαν κι άλλες πρωτοτυπίες στα γουρουνάδικα. Όπως για παράδειγμα, οι μετανάστες ξετρελαίνονται με την ιδέα να περνάνε ναρκοπέδια ή να περιφέρονται για μέρες ξυπόλυτοι και πεινασμένοι. Να κρύβονται κάτω από φορτηγά με όνειρο να γίνουν «τροφή για τα θηρία» της Ευρώπης του πολιτισμού και της προόδου. Πρέπει να το έχουν στο DNA τους δεν εξηγείται αλλιώς. Μάλλον μας ζηλεύουν  και δεν έχουν άλλο σκοπό στη ζωή τους από το να διαταράξουν την δημοκρατική μας γαλήνη. Μια γαλήνη που δεν είναι γαλήνη, αλλά δημοκρατικός πρωτογονισμός σε κάθε έμφαση της καθημερινότητας. Από τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ των χρυσών μαφιόζων με την πατροπαράδοτη Αmale ναζιστική συνταγή: το έχω μεγαλύτερο το εργαλείο ,στις δραματικές σκηνές του φασιστικού σπλατερ που εκτυλίσσονται δημόσια αργά και βασανιστικά, ως το δακρύβρεχτο φινάλε που δεν θα είναι άλλο από το επιδιωκόμενο ξεσκαρτάρισμα της οικονομίας από τα περιττά βαρίδια.

Τι άλλο ειπώθηκε κατά την ημέρα ψήφισης του νέου τέρα μνημονίου;Τίποτα πέρα του συνηθισμένου, πολλά και διάφορα σχετικά ή άσχετα με τη νέα πεντάτομη υπερβίβλο της σωτηρίας.

Χιλιάδες των χιλιάδων μνημονιακές σελίδες γεμάτες από κάθε πιθανό και απίθανο νομοσχέδιο συντάσσονται και υπερψηφίζονται σε χρόνο ρεκόρ πια ,σε σημείο να αναρωτιέσαι αν στα γουρουνάδικα κάνουν και τίποτα διαφορετικό · εκτός του να χώνουν την τρομοκρατία σε κάθε πιθανή και απίθανη χαραμάδα της δημόσιας σφαίρας για να την καταδικάσουν και να την ξανακατιδικάσουν με αστείρευτο ζήλο κυλιόμενοι στις λάσπες.

Όσοι έκαναν τον κόπο να παρακολουθήσουν έστω και για λίγο τη βαρετή μετάδοση από τα γουρουνάδικα χωρίς την βοήθεια της ιατρικής επιστήμης ,σίγουρα δε θα δυσκολεύτηκαν να ξεχωρίσουν και τις χιλιοειπωμένες κλισεδούρες.«Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως ερριμένα» στην κοινοβουλευτική αρένα της άρπα κόλλας. Αποτελούν το κερασάκι της κυβερνητικής ξυλινολογίας ασορτί στην μνημονιακή τούρτα και συνοδεύονται πάντα από ένα δάκρυ, αφιερωμένο ξεχωριστά και με περίσσια χριστιανική κατάνυξη για τον κάθε ένα εργαζόμενο που δεν έχει να θρέψει τα παιδιά του ,τον απελπισμένο άνεργο που αναγκάζεται να μεταναστεύσει,τον καταστηματάρχη που στενάζει από τους φόρους, τον συνταξιούχο που βλέπει τις θυσίες του να πηγαίνουν χαμένες. Όμως παρά τους ποταμούς δακρύων ,τα γουρουνάδικα δεν ξέπεσαν στην παγίδα του λαϊκισμού και με μια θαυμαστή αποφασιστικότητα ψήφισαν το τερα μνημόνιο μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Είναι ξέγνοιαστη τελικά η ζωή στα γουρουνάδικα. Μια στις τόσο βρίσκονται σε απαρτία τα μνημονιακά γουρούνια για να επιδείξουν με τόλμη και αποφασιστικότητα στον αγράμματο λαουτζίκο τι εστί δημοκρατία της κυβέρνησης. Ένας χρυσοπληρωμένος ζωολογικός κήπος που μοιράζει τον πόνο εντός και στήνει τον κώλο εκτός. Υπερπλήρης δε, με απ’ όλα τα είδη. Κοστουμαρισμένους επιβήτορες και ταγεράτες γλάστρες. Γνήσιους απόγονους του κατοχικού δωσιλογισμού. Μπον βιβεγ με βραβείο στο εκλεπτυσμένο γούστο των βορίων προαστίων και βασίλισσες της πολιτικής ορθότητας. Τα γουρουνάδικα πλαισιώνουν σε δευτεροτρίτους ρόλους: ανέμπνευστοι αριστεροί και αριστεριστές, κομμουνιστές γραφειοκράτες όντας επαναστάτες τρέμουν στην ιδέα της απώλειας των βουλευτικών εδράνων.

Ραντεβού στα γουρουνάδικα το Σεπτέμβριο καθότι μεσολαβούν οι άκρως απαραίτητες διακοπές ώστε να γεμίσουν οι μπαταρίες πριν την ψήφιση του καινούριου σουπερυπερτερα μνημονίου των 200 χιλιάδων σελίδων που θα προκύψει ύστερα από τις εκλογές στο βασίλειο της Γερμανίας. Αναμένεται να κόψει την ανάσα των τηλεθεατών …κυριολεκτικώς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου