Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

(Κι άλλο γαλαζοπράσινο χαϊδαριώτικο λαμόγιο! Έεεεεερχεται Σγουρέ)! Toν «έσπρωχνε» για δήμαρχο…


Για όσους γνωρίζουν τη σχέση μεταξύ του νυν δημάρχου Χαϊδαρίου (και «υπαρχηγού» των δημάρχων της ΝΔ στην ΚΕΔΕ) Δημήτρη Μαραβέλια και του συλληφθέντα, δεξιού του χεριού, αντιδημάρχου ΟικονομικώνΜάριου Λιακόπουλου, δεν είχαν καθόλου παραξενευτεί που το προηγούμενο διάστημα ο Δημήτρης, που έλεγε σε στενό κύκλο ότι εγκαταλείπει τη δημαρχία, «έσπρωχνε» το Μάριο προκειμένου να είναι αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος.
Δημήτρης και Μάριος, συνομήλικοι και «κολλητοί» από τα νεανικά τους χρόνια στην ΟΝΝΕΔ, το 1997 ο ένας πρόεδρος και ο άλλος εκπρόσωπος Τύπου της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ και από το 2002, τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση και μετά στη συμπολίτευση, «χέρι – χέρι» και στο δήμο.
Στο Χαϊδάρι πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα από τα κατορθώματα του ευγενή πάλαι ποτέ ξανθομάλλη φιλόλογου-αντιδημάρχου. Η στήλη δεν μπορεί να γνωρίζει αν το ίδιο έπαθε και ο «κολλητός» του, ο Δημήτρης.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πτώση του πολλά υποσχόμενου το 2006 Δημήτρη και της παρέας του κάνουν ήδη πάταγο.

O αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χαϊδαρίου Μάριος Λιακόπουλος


πηγή

Διαβάστε επίσης:


Χαϊδάρι: Συνελήφθη αντιδήμαρχος για εκβίαση ιδιοκτήτη καντίνας

Στον Εισαγγελέα οδηγείται ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χαϊδαρίου Μάριος Λιακόπουλος,στενός συνεργάτης του δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αντιδήμαρχος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.
Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος, 45 ετών, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, ήταν εκτός των άλλων αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούντο οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια αστυνομική πηγή, από τους αστυνομικούς προσημειώθηκαν τα χρήματα και αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.
Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, που τον κάλεσε γι αυτόν τον σκοπό στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει και αποχώρησε.

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Συνελήφθη από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, αιρετός υπάλληλος Ο.Τ.Α. στην Αττική, για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης
Απαίτησε εκβιαστικά από ιδιοκτήτη καντίνας το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, για να μην προβεί στη σφράγισή της
Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη χθες (27-07-2013), 45χρονος αιρετός υπάλληλος Ο.Τ.Α., σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 52χρονου ιδιοκτήτη καντίνας σε περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, προκειμένου να μην προβεί στη σφράγιση της καντίνας του.
Σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες το απόγευμα, ο 45χρονος αφού αρχικά βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πελάτης στην καντίνα του 52χρονου, έλαβε από αυτόν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ. Ακολούθως, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε έρευνα που έγινε στον 45χρονο και στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε απαιτήσει χρηματικό ποσό (5.000) ευρώ από έτερο ιδιοκτήτη καντίνας, προκειμένου να ανανεώσει την άδεια της καντίνας του, η οποία είχε λήξει στις αρχές του 2013.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου