Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Άγνωστος Έλλην Βουλευτής !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Αυτές οι σκηνές που ζούμε σήμερα και εδώ και πολύ καιρό δεν είναι καινούριες, ούτε ξεκίνησε η ιστορία της αντισυνταγματικότητας από το μνημόνιο και μετά. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο ίδιος χαβάς ήταν.

Όταν ήταν στην κυβέρνηση η Μπλε Δημοκρατία, το Πράσινο Κίνημα με συγχορδία έβαζε θέματα αντισυνταγματικότητας συνεχώς, ναι ή όχι κύριε Μαυρογιαλούρο, είστε παλιός εδώ μέσα και συνέβαινε και το ανάποδο, από τη Μπλε Δημοκρατία, πάντα-πάντα!!!

Και κορώνες μεγάλες για…δικτατορίες έχουν ακουστεί, άμα ακούσει κανένας όλη την αντιπαράθεση των επιχειρημάτων, των φοβερών, τα προηγούμενα χρόνια συνέβαινε ακριβώς το ίδιο πράγμα και υπηρετούσε πάντα έναν διπολισμό και μια αντιπαράθεση ανεξάρτητα, λέω, από το αν υπήρχαν προβλήματα ή όχι.


Τί είναι χρήσιμο, απ’ όλη αυτή τη συζήτηση που επαναλαμβάνεται, για τους εργαζόμενους, για τον λαό που μας βλέπει;

Ν’ αντιληφθεί την “συνταγματική”, εντός εισαγωγικών, προστασία που του παρέχει το αστικό σύνταγμα, η οποία είναι ανύπαρκτη!!!

…και είναι αστικό σύνταγμα, αυτήν την ιδεολογία κατοχυρώνει, την αρχική ιδεολογία, ότι υπήρχε από την επίδραση του κινήματος και του συσχετισμού των δυνάμεων είναι έτσι διατυπωμένο, που μπορεί κάθε φορά η κάθε πλειοψηφία, που διαμορφώνεται στη βουλή να το ερμηνεύει όπως θέλει, και αυτό γίνεται στην πραγματικότητα…

…Κάθε φορά που εγείρεται θέμα αντισυνταγματικότητας, βγαίνουν 151 και ψηφίζουν, ότι ο γάιδαρος είναι ελικόπτερο, μάλιστα σύγχρονο, και πετάει και στα 8 χιλιόμετρα.

Και ότι αποφασίζετε είναι συνταγματικό, αυτή είναι η εμπειρία, για να καταλάβει κι ο ελληνικός λαός πόση αξία έχουν οι υποκριτικές και απαράδεκτες, στη ζωή απαράδεκτες, διακηρύξεις, παραδείγματος χάρη, του αστικού συντάγματος περί προστασίας της εργασίας. Μας δουλεύετε, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους; και πάντα ο καπιταλισμός είχε άνεργους.

Πόση αξία έχει αυτό που λέει ότι η πολιτεία οφείλει να δίνει τις ίδιες δυνατότητες σε όλους να αναπτύξουν τις προσωπικότητες τους; Ποιόν κοροϊδεύετε; Ίδια του εφοπλιστή, του βιομήχανου, του εμπόρου; Ίδια του άνεργου, του εργάτη, του φτωχού αγρότη μέσα σ’ αυτό το σύστημα;

Τόσο υποκριτικό, λοιπόν είναι αυτό το σύνταγμα.


Τί λέμε λοιπόν εμείς καταρχήν; Εμείς θεωρούμε ότι με βάση τις διατυπώσεις υπάρχει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας και ιδιαίτερα στον καθορισμό του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, που υποτίθεται ότι είναι μια παραχώρηση του καπιταλιστικού συστήματος κάτω βέβαια από την σκληρή και αιματηρή ταξική πάλη που διεξάγονταν και συνεχίζεται στο μέλλον. 


Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να υπογραμμίσουμε και το εξής, για ορισμένους που ξεχνάνε μερικά πράγματα για τις άλλες χώρες. Θα επαναλάβω λοιπόν…

στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ευρωκοινοβούλιο, όταν συζητούνταν η Πράσινη Βίβλος και η Έκθεση Σέρκας, έλεγε το εξής: οι συλλογικές συμβάσεις, η οποία ήταν μια παραδοσιακή μορφή στην αγορά εργασίας, δεν ανταποκρίνονταν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας και πρέπει για να εξυπηρετήσουν την ανταγωνιστικότητα, να περάσουμε στη μορφή των ατομικών συλλογικών συμβάσεων… και είχε γίνει χαμός Κυρίου, κυριολεκτικά.

Σε αυτήν την έκθεση λοιπόν, το Πράσινο Κίνημα και η Μπλε Δημοκρατία ψήφισαν υπέρ, ο εκπρόσωπος της Ροζ Συνισταμένης λευκό και οι Κόκκινοι κατά, και από τότε και από πιο πριν, άρχισε το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αν δεν εφαρμόζεται σε ορισμένες χώρες είναι γιατί δεν είναι υποταγμένο το συνδικαλιστικό κίνημα. Στην Ισπανία είχε να γίνει απεργία 25 χρόνια, 26. Άρα δεν είναι ελληνικό προνόμιο αυτό, ούτε και εξαίρεση, είναι η κοινή πολιτική και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνολικά σ’ όλο τον καπιταλιστικό κόσμο για να ανακάμψει από την κρίση.


Τέλος, μπαίνω στον πειρασμό, αλήθεια μιλάτε για αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης; Αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης; Όλοι… όλοι σας, που είπαμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και μάλιστα αλλάξαμε τον όρο και είπαμε ότι είναι τοπική διοίκηση, λέγαμε ότι δεν υπάρχει. Τί ανεξάρτητη και φιλολαϊκή πολιτική; Αυτά έγιναν σε άλλες εποχές, όπου πάλεψε, διεκδίκησε και κέρδισε ορισμένα πράγματα. Σήμερα, είναι εξάρτημα του κράτους κι εξαρτάται κάθε φορά από την κάθε κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ή ψέμματα; Τι καταργείται; Δεν την κατήργησε ήδη ο “Καλλικράτης”; Δεν την κατήργησαν όλοι οι προηγούμενοι νόμοι, κύριε Μαυρογιαλούρο, που ήσασταν και στο χώρο της αυτοδιοίκησης; Κι έρχεται και το εξής φοβερό: καταγγέλλει ο κύριος Γαλανόλευκος Ανεξάρτητος, ότι θα γίνει το παρατηρητήριο του Φούχτελ και του ενός και του άλλου…

Μα ξέρετε, ότι έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας η ΚΕΔΕ και η ένωση των περιφερειών με τον κύριο Ράιχενμπαχ, με την task force και τον Φούχτελ, οι ίδιοι, οι ίδιοι… οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, άλλων χώρων είναι; δικοί σας δεν είναι;

Επομένως, τώρα το θέμα της αυτοτέλειας, παρότι υπάρχει τυπικά τέτοιο ζήτημα, είναι πώς να το πω, ψύλλος στ’ άχυρα… για αυτό εμείς λέμε:

…αυτά θα τα καταργήσει ο λαός στην πράξη και θα γράψει το δικό του λαϊκό σύνταγμα, που θα ‘χει πρώτο άρθρο: 

“Απαγορεύεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.”




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου