Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο


Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραΐσκάκη, αποφάσισαν οι 4.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και άλλοι, αντιπροσωπεία των οποίων είχε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.


Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό ο οποίος τους παρουσίασε τα σχέδια για την κινητικότητα στο δημόσιο, καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να τους ανακοινώθηκε πως το σώμα της δημοτικής αστυνομίας θα καταργηθεί και μέρος των υπαλλήλων σε αυτή θα απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες στους αντίστοιχους δήμους. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των συγκεντρωμένων πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οι δημοτικοί αστυνομικοί.


(Δηλώσεις του Θ.Μπαλασόπουλου - πρόεδρου της ΠΟΕ-ΟΤΕ στη zougla.gr)

(Δηλώσεις του Θ.Τάτση - προέδρου των δημοτικών αστυνομικών στη zougla.gr)

Από την πλευρά τους οι δημοτικοί αστυνομικοί προτείνουν απεργία διαρκείας και ξεκινούν, περίπου 200 από αυτούς, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πορεία προς τη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε αποδοκιμασίες έξω από το υπουργείο, ενώ άλλοι στο άκουσμα της διαθεσιμότητας ξέσπασαν σε κλάματα.


(Γιουχαΐσματα των εργαζομένων στο Δημόσιο μετά τη συνάντηση με τον υπουργό)

(Αντιδράσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο μετά τη συνάντηση με τον υπουργό)



Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Βίντεο-φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου