Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δ. Στρατούλης: «Επαναφέρουν τα stage στον ιδιωτικό τομέα»


Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την αύξηση της ανεργίας, αλλά και την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την απασχόληση νέων, άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.


Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι τα ποσοστά που καταγράφει η ανεργία αποτελούν «ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων υποτελών της μνημονιακών κυβερνήσεων», ενώ χαρακτήρισε «εργαλείο μαζικής κοινωνικής καταστροφής» το «σφαγιασμό μισθών, συντάξεων» και την προωθούμενη «φορομπηχτική επίθεση».

Επισήμανε ακόμη ότι το σχέδιο δράσης που παρουσίασε η κυβέρνηση «δεν αντιμετωπίζει ούτε στο ελάχιστο την ανεργία, αλλά τη διαχειρίζεται και την ανακατανέμει μεταξύ των ανέργων, με όρους εργασιακής δουλείας».

«Από αυτά τα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης, που στην ουσία επαναφέρουν τα stage στον ιδιωτικό τώρα τομέα της οικονομίας, δεν ωφελούνται ουσιαστικά οι νέοι άνεργοι, αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις, στις οποίες δίνονται νέα δώρα από κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους και άλλες χαριστικές χρηματοδοτήσεις για να διασώσουν ή να δημιουργήσουν επισφαλείς και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.
http://www.zougla.gr/politiki/article/epanaferoun-ta-stage-ston-idiotiko-tomea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου